King om United-revansjen: – Betyr mye å score mot gamleklubben

Møller Dæhli til VG: - Kan bli en god spiss i Europa

(Bournemouth - Manchester United 2-1) Han tilbragte fem år i Manchester United, men fikk aldri sjansen ordentlig. Lørdag kveld senket Joshua King (23) gamleklubben.

Publisert:

Joshua King (23) har hatt en stigende formkurve etter at han ble vraket av Per-Mathias Høgmo foran playoffkampene mot Ungarn. Etter over 12 timer og 35 minutter uten scoring i Championship og Premier League, løsnet det endelig for nordmannen mot Swansea.

Mot gamleklubben Manchester United fornektet heller ikke Oslo-gutten seg. På stillingen 1–1 i starten av 2. omgang lurte nordmannen seg fri på femmeteren og satte den lave, harde corneren i mål.

– Det betydde mye. Jeg tilbragte mye tid i klubben, fem år, men har gått videre og prøver å gjøre mitt beste hver uke og i hver kamp. Å score mot gamleklubben, betyr åpenbart mye, sier matchvinneren.

– Målet ditt så ut som en innøvd variant...

– Ja, men det er faktisk første gang jeg har scoret på den! Vi har prøvd litt på trening, men jeg har alltid bommet. Jeg er glad den gikk inn i dag, sa King ifølge BBC.

Nordmannen fikk spørsmål om han hadde trodd at de kom til å vinne mot gamleklubben før sesongen.

– Ja, det hadde jeg. Jeg har vært her i et par måneder nå og jeg har sett den vinnerviljen som bor i laget og treneren, fortsatte King, som måtte byttes ut etter 65 minutter med det som så ut som en hamstring-skade.

VG PLUSS: – Folk kan nok få inntrykk av at jeg er arrogant og høy på meg selv

Møller Dæhli: – Kan bli en god spiss i Europa

Freiburg-spiller Mats Møller Dæhli (20) spilte sammen med King på ungdomslagene i Manchester United. Han er ikke overrasket over Kings suksess.

– Han er en ekstremt eksplosiv spiller og har mange spennende kvaliteter. Når han er på sitt aller beste overrasker det meg ikke at han gjør det bra i Premier League, sier Møller Dæhli til VG.

LES OGSÅ: King: – Lettet over scoringen

Møller Dæhli beskriver King som en av de som tok vare på han da han kom til klubben som 16-åring. Det kommer han alltid til å huske. Nå håper han at King returnerer fra skade - og holder seg skadefri.

– Jeg har spilt landskamper med Joshua hvor han har vært veldig god. Jeg har også sett han i enkeltkamper hvor jeg tenker at ‘han kan bli en veldig god spiss i Europa’. Men han må unngå skader, fortsetter landslagskompisen.

– Kan han bli en ny Ole Gunnar Solskjær?

– Haha, da må han score mange, mange mål, avslutter 20-åringen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

CORNER ER MÅL: Manchester Uniteds keeper David De Gea klarer ikke hindre Junior Stanislas' corner som skrudde opp i krysset. Foto: Adrian Dennis , Afp

Corner er mål

Allerede etter to minutter eksploderte kampen på Vitality Stadium da hjemmelaget fikk corner.

Junior Stanislas (26) skulle bare legge inn en corner fra venstre, men fikk hjelp av atlanterhavsvinden i det ballen skrudde seg inn helt opp i lengste kryss.

Uttrykket «corner er mål» fikk ben å stå på og Bournemouth-spillerne feiret som om de hadde vunnet ligaen.

Kun tre minutter senere var det bortelaget som var nær utligning, men Marouane Fellaini klarte ikke omsette et skudd fra kloss hold i mål. Det skulle han derimot gjøre 20 minutter senere.

Paddy McNair fant Memphis Depay foran mål og på returen dukket den hårfine belgieren opp og satte inn utligningen med begge knerne på gressmatten.

Men van Gaals mannskap klarte aldri å svare etter at King sendte hjemmelaget i føringen. Dermed ble alle tre poengene igjen på den engelske sørkysten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder