Supporterleder: – Vi har vært dårlige siden januar

RESPEKT FOR HVERANDRE: José Mourinho og Alex Ferguson fikk et godt forhold til hverandre - og hadde stor respekt for hverandre. Her er de på Wembley i 2007. Foto: Carl De Souza , Afp

«Mourinho-dödaren» mener Chelsea-sjefen burde lært av Alex Ferguson

Miika Koppinen (37) tror ikke det var spesielt lurt av Chelsea-manager José Mourinho (52) å legge skylden på spillerne etter tapet mot Leicester.

 • Sindre Øgar

Artikkelen er over fire år gammel

Åtte år etter at Koppinen knuste Chelseas John Terry i luften og scoret Rosenborgs mål i 1-1-oppgjøret på Stamford Bridge – et resultat som utløste sparkingen av Mourinho ett døgn senere – tror finnen at det går mot Mourinho-exit igjen.

– Jeg tror han nærmer seg slutten i Chelsea, sier Koppinen til VG.

Den tidligere Tromsø- og Rosenborg-spilleren, som i dag er assistenttrener for Finnsnes i 2. divisjon, mener Mourinho bommer når han skyver ansvaret over på spillerne etter tapet i Leicester.

– Jeg føler arbeidet mitt er forrådt, sa Mourinho – og forklarte at han på forhånd hadde identifisert måten Leicester scorer målene sine på.

Mourinho om ballguttene: – En skam for ligaen

Problemet var at Jamie Vardy og Riyad Mahrez fikk score målene sine på samme måte som før.

– Han er kjent for å være en mann som sier det han mener, men nå burde han heller vært som Alex Ferguson: Bygge opp spillerne uansett hvordan det går, mener Koppinen.

– Jeg tror ikke han ryker i år. Men hvis det ikke blir bedre i jule- og nyttårsrushet, så tror jeg han er ferdig, sier han.

– Liten fornyelse

I 2007 fikk Mourinho fyken etter sjansesløseriet i 1-1-oppgjøret mot Rosenborg i Champions League. Resultatet var trolig dråpen som fikk begeret til å renne over for Chelsea-eier Roman Abramovitsj.

Kommentar 31/10: Denne egenskapen kan bli hans fall

– Jeg husker at det var en fantastisk kamp. Jeg fikk høre etterpå at han hadde vært veldig oppgitt underveis i kampen og at han flirte litt ironisk flere ganger. På det stadiet skjønte jeg at han var litt ferdig, sier Koppinen – og legger til:

18. spetember 2007: Miika Koppinen slår John Terry i luften og header inn 1-0 til Rosenborg bak Petr Cech. Foto: Gorm Kallestad , NTB scanpix

– Jeg har ikke det samme inntrykket nå. Det har gått nesten ti år, han har trent flere klubber – og han har fått mer ballast.

Koppinen mener Chelsea ikke har klart å fornye seg, og at det er en del av forklaringen på hvorfor Chelsea har gått fra ligamester til bunnlag i løpet av én sommer.

– For meg virker det som for liten fornyelse av spillerstallen. Han stoler på dem han har. Relasjonene blir bedre – men mange begynner å bli voksne. Spesielt i forsvaret går det litt tregt.

Stor VG-kåring: Dette er verdens beste keeper i 2015

VGs Trond Johannessen: Derfor er ikke Neuer den beste

Øystein Vinje, styreleder i Chelseas norske supporterklubb, forteller at han står bak Mourinho.

– Vi ønsker kontinuitet som har gitt andre klubber suksess. Men vi håper han lærer av det som skjer. I starten var han veldig gretten, og skjøt kuler i øst og vest. Nå er han ikke så kritisk utad. Han har blitt litt flinkere til å holde roen, sier Vinje.

– Hva med gårsdagen da han følte seg forrådt av spillerne?

– Før var han en mester til å forsvare spillere og heller ta støyten selv. Hvis en spiller havnet i trøbbel, så sa han noe som fikk fokuset over på ham. Han har blitt mer kritisk til spillere utad, men jeg mener spillerne bør tåle det når man slipper inn sånne baklengsmål som i går.

– Hvor mye tid tror du han har?

– Jeg håper Roman Abramovitsj kommer ut og sier at det er spillere som mister jobben før Mourinho. Men vi kjenner alle Abramovitsj sitt humør, og det kan plutselig komme en melding om at han er sparket, sier Vinje.

Han mener stallen er litt for gammel, at enkelte er litt mette og han håper at det kommer litt friskt blod, gjerne fra Chelseas U19- og U21-lag.

Supporterlederen innrømmer følgende:

– Vi har vært dårlige siden januar-februar. Vi snublet over mållinjen i fjor.

Premier League

SVUTMP
1Leicester City22007256
2Everton22006246
3Arsenal22005146
4Liverpool22006336
5Crystal Palace22004136
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mer om

 1. Premier League

Flere artikler

 1. Daily Mail: Chelsea-sjefene i ni timers krisemøte om Mourinho

 2. Han ble felt av et bakholdsangrep. Sitt eget.

 3. VGs fotballjournalist mener: Chelsea bør sparke Mourinho - nå

 4. José Mourinho sparket - nå starter «stolleken»

 5. Chelsea vant - men supporterne sang til støtte for Mourinho

Fra andre aviser

 1. Carragher om Chelsea-krisen: - Dette kan ikke fortsette. Noe må skje

  Aftenposten
 2. Chelsea-direktør bekrefter: - Det var en splid mellom Mourinho og spillerne

  Aftenposten
 3. Dette er Mourinho-tabbene som fikk ham sparket

  Aftenposten
 4. Chelsea-direktør bekrefter: - Det var en splid mellom Mourinho og spillerne

  Bergens Tidende
 5. Chelsea-direktør bekrefter: - Det var en splid mellom Mourinho og spillerne

  Fædrelandsvennen
 6. Dette er Mourinho-tabbene som fikk ham sparket

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no