MISFORNØYD: Michel Platini, her på en UEFA-pressekonferanse i Nyon i 2011, vil gjøre alt for å unngå utestengelse. Foto: FABRICE COFFRINI , AFP

Utestengelsen opprettholdes: Michel Platini: – Fornærmende og skamfullt

Redusert straff fra åtte til seks år

Platini anker igjen

Michel Platini (60) fikk straffen sin redusert fra åtte til seks år, men er på ingen måte fornøyd med det.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Platini og Sepp Blatter har fått sin utestengelse fra all internasjonal fotball redusert fra åtte til seks år. Det ble bestemt i FIFAs appellkomité onsdag kveld. Begge hadde anket den opprinnelige straffen, men fikk ikke medhold.

FÅ OVERSIKT: Slik er den omfattende FIFA-skandalen

Appellkomiteen begrunner straffereduksjonen med de tos mangeårige innsats i henholdsvis FIFA og UEFA som en formildende omstendighet.

– Det er både fornærmende og skamfullt, et angrep på rettighetene mine. Beskyldningene mot meg er grunnløse, sier Platini i en pressemelding ifølge Le Monde.

Han vurderer straffen som en politisk beslutning tatt av «et byråkrati uten motmakt».

ANBEFALES: Sjeiken fra Kuwait som styrer «alt» som skjer i internasjonal idrett

– Jeg vil gjøre absolutt alt

Platinis advokater var raskt ute med å signalisere at de kommer til å anke beslutningen inn til Idrettens voldgiftsrett (CAS). Platini bekrefter dette i pressemeldingen.

– Jeg vil benytte meg av alle mulige appellmuligheter og starter med CAS. Jeg vil gjøre absolutt alt for å bevise at jeg er uskyldig, sier den suspenderte UEFA-presidenten.

Platini og Blatter er utestengt på grunn av en illojal betaling i februar 2011. Blatter overførte rundt 17 millioner kroner til Platini for arbeid utført for FIFA mellom 1998 og 2002.

FIFA: Dette er skammens galleri

Hallén: – Får vondt i magen av det

Norges fotballpresident Yngve Hallén uttalte seg om betalingen i et intervju med Aftenposten søndag.

– Uansett hva jusen måtte si, så er en slik betaling svært umoralsk, og det har vært tungt for flere enn meg, sier Hallén.

Han forteller samtidig at han ikke angrer på å ha stemt på Sepp Blatter under FIFA-valget i 2011.

– Nei, å støtte Blatter den gangen var noe Europa gjorde for å tenke langsiktig. Han skulle trekke seg fire år senere. Det som gjør at den saken kommer i et helt annet lys, er det som har kommet frem om Blatter og Michel Platini. Med den kunnskapen svir den stemmen til Blatter, og jeg får vondt i magen av det.

Fredag er det FIFA-presidentvalg. Da skal Blatters erstatter velges ut. Gianni Infantino, generalsekretær i UEFA, og bahrainske sjeik Salman Bin Ibrahim al-Khalifa er ansett som de to store favorittene. Prins Ali, Tokyo Sexwale og Jérôme Champagne er også kandidater, men levnes svært få sjanser.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder