JUBEL MOT ODD: Her jubler Erik Huseklepp for sin første scoring mot Odd i 2013. Det er sist Brann-spilleren scoret to mål i Tippeligaen. Foto: Marit Hommedal , NTB scanpix

Dette har ikke Huseklepp gjort på 1059 dager

VGs oddstips: Brann kan få det tøft i hjemmecomebacket i Tippeligaen

Erik Huseklepp (31) fikk en god start på sesongen - med scoring i premieren mot Strømsgodset. Nå kan en målkåt Huseklepp score to Tippeliga-mål i samme kamp for første gang på 1059 dager.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Men angriperen er usikker før Branns hjemmepremiere i Tippeliga-comebacket – mot Odd.

– Jeg fikk en smell i kneet onsdag og det er fortsatt sårt. Håper jeg rekker kampen, skrev 31-åringen i en SMS til TV 2 fredag.

– Huseklepp er et spørsmålstegn og må testes på kampdag. Ellers er stort sett alle fit-for-fight og det er tøff kamp om plassene, sier trener Lars Arne Nilsen til brann.no.

Det er ventet mye folk på Brann Stadion denne søndagen – sist Brann spilte i en hjemmekamp i Tippeligaen slo de Sogndal 2–1 foran 17.686 tilskuere.

Om det blir like mange denne marskvelden gjenstår å se, men det er uansett en kamp Huseklepp neppe vil gå glipp av. Angriperen scoret et vakkert mål i sesongåpningen mot Strømsgodset – som endte 2–2. Nå er han på jakt etter flere scoringer.

– Ja, jeg føler meg egentlig bedre enn på flere år. Så får vi håpe det fortsetter som i går utover i sesongen. Jeg har følt meg veldig bra i vinter, så gjelder det å holde på den følelsen, sa Huseklepp til VG etter serieåpningen.

Og skulle Huseklepp bli klar – kan en 1059 dager lang ventetid være over for Brann-profilen. For vi må tilbake til 26. april 2013 for å finne sist gang Huseklepp scoret to mål i en Tippeliga-kamp. Da var også Odd motstander på Brann Stadion.

31-åringen står totalt med 44 Tippeliga-scoringer for Brann – 15 etter utenlandseventyret endte i 2012.

Så du denne? Slik har Huseklepp forvandlet seg

– Et av Norges beste lag

Og en etterlengtet dobbel fra en frisk Huseklepp kan Brann trenge når medaljekandidat Odd kommer på besøk. Brann-trener Nilsen var tilskuer da laget fra Skien slo regjerende dobbeltmestere Rosenborg i sesongåpningen.

– Vi møter et av Norges beste lag, de er helt klart en av gullfavorittene. De slo Rosenborg helt fortjent, sier han, og fortsetter:

– De har spilt 4-3-3 over mange år og har et innarbeidet system. Vi har akkurat begynt, men vi gleder oss likevel og skal prøve å måle krefter mot dem.

Treneren har en god formening om hva som venter dem.

– Vi vet hva som kommer og har en idé om hvordan vi skal spille mot dem. De er et veldig godt lag der det er vanskelig å bryte igjennom. De har mange strenger å spille på. De kommer rundt på sidene, går i rom, de slår langt, kommer inn i boks og er veldig godt organisert. De er rett og slett et godt fotballag.

Les også: Hver fjerde tilskuer «forsvant» i Tippeliga-åpningen

Favoritter

Etter den imponerende serieåpningen mot RBK holder også vi gjestene fra Skien som favoritter i dette oppgjøret. Brann vil nok få masse energi av å få spille på hjemmebane i Tippeligaen igjen, hjemmepublikumet vil helt sikkert være en 12. mann og laget fikk selvtillit etter opphentingen i Drammen sist.

Likevel står Odd med tre strake seiere over Brann, og de har som Nilsen påpeker mange strenger å spille på. Brann tapte også 10 av 15 hjemmekamper sist de var i Tippeligaen.

Oddsen for Odd-seier er 2,15. Kampen har spillestopp 17.55, og vises på TV 2 Sport Premium 4.

Dersom Huseklepp blir spilleklar kan 3,30 i odds for en ny scoring fra 31-åringen være spennende - selv om det er noe snau odds.

Her kan du lese våre vurdering av dagens øvrige oddsobjekter

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder