VINNER OG VINNER: Barcelonas Lionel Messi kjemper med Arsenals Alex Iwobi (til høyre) i åttedelsfinalen i Champions League onsdag kveld.
VINNER OG VINNER: Barcelonas Lionel Messi kjemper med Arsenals Alex Iwobi (til høyre) i åttedelsfinalen i Champions League onsdag kveld. Foto: Manu Fernandez Ap

Barcelona «en hel sesong» uten tap

... har scoret 120 mål siden tapet mot Sevilla 3. oktober

FOTBALL

(Barcelona - Arsenal 3-1) I 2003/04 spilte Arsenal alle de 38 ligakampene uten å tape. Nå har Barcelona tangert London-laget - på drøyt fem måneder...

Publisert: Oppdatert: 16.03.16 22:48

For med onsdagens seier har Barcelona nå spilt 38 strake kamper (alle turneringer) uten å tape siden Sevilla ble for sterke 3. oktober i fjor. Det er drøyt fem måneder siden. Og fra den datoen og fram til i dag, har Barcelona spilt 38 fotballkamper, vunnet 32 og spilt seks uavgjorte kamper, i serie, cup og Champions League.

På de kampene har de scoret 120 mål og kun sluppet inn 21. Det er 3,2 mål i snitt pr kamp. Angrepstrioen med Neymar, Luis Suarez og Lionel Messi har scoret 85 (Messi 30, Suarez 32, Neymar 23) av de 120 målene - 71 prosent.

I utgangspunktet var ikke onsdagens åttedelsfinale i Barcelona veldig spennende. Barcelona vant 2-0 i London, og få - om noen - trodde Arsenal kunne snu dette på Camp Nou.

Arsenal prøvde, men på noen få dager har nå manager Arsene Wenger blitt slått ut av to cupturneringer, og kun et ligagull, som virker ganske umulig akkurat nå, kan redde sesongen for Wenger og Arsenal.

Barcelona virket litt uinteresserte fra start av, men tok likevel ledelsen etter 18 minutter ved Neymar. Arsenal prøvde mer, og lyktes veldig etter 51 minutter, da Elneny fyrte av en kanon som gikk i krysset bak keeper ter Stegen. Det ble spenning i noen minutter - før Suarez sto for en ny praktscoring etter 65 minutter.

Lionel Messi ville som vanlig være med på scoringene, og han sørget selv for 3-1 to minutter før slutt.

Dermed er Barcelona i nok en kvartfinale i Champions League - den niende sesongen på rad. Arsenal på sin side ryker ut av åttedelsfinalen for sjette sesongen på rad.

Her kan du lese mer om