BANENS BESTE: Fredrik Midtsjø runder keeper Espen Bugge Pettersen, men vinkelen blir for spiss og kantspilleren gikk av banen målløs. Foto: Ned Alley NTB scanpix

RBK-sjefen utelukker Midtsjø-salg

Den ferske landslagsspilleren: – Det går helt fint

RBK-ledelsen tror Fredrik Midtsjø (22) kan bli klubbens neste eksport, men det skjer ikke før tidligst etter sesongslutt.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Han sto bak det meste Rosenborg skapte i årets første hjemmekamp og var boksåpner og servitør da Christian Gytkjær ble matchvinner.

Trener Kåre Ingebrigtsen mente Midtsjø var lagets beste allerede forrige sesong, og lørdag briljerte 22-åringen fra Stjørdal på ny og var banens gigant i 1-0-seieren.

– Deilig å ha en slik spiller på laget. Han fortjente å bli tatt ut på landslaget, sier matchvinner Gytkjær til VG om midtbanespilleren som er på plass i Tallinn sammen med landslaget i dag.

VG Sportens podcast: TV-kommentator vil vrake Ødegaard

Kan forsvinne

Det ferske landslagsuttaket betyr nok en arena å vise seg frem på for Midtsjø. Kåre Ingebrigtsen tror unggutten får sjansen i kampene mot Estland skjærtorsdag og Finland, og vet gode prestasjoner kan sende enda flere agenter og speidere til Lerkendal utover våren.

– Kan han bli RBKs neste eksport?

– Ja, men jeg håper ikke det. Nå får vi stenge de vinduene. Det er ikke sikkert vi åpner i sommer heller nå, sier Ingebrigtsen og ler, men understerker at han ikke fleiper.

– Nei, jeg mener det. Nå solgte vi to sist (Søderlund og Selnæs). Vi har lyst til å vinne Tippeligaen og spille i Europa. Da kan vi selge spillere i november og desember slik at vi får god tid til å jobbe med erstatterne. Å miste spillere i sommervinduet gjør det vanskelig for oss.

Midtsjø er en beskjeden kar som ikke er spesielt glad i å snakke om seg selv. I går så han også lenge ut til å slippe, men rundt to timer etter kampslutt kom han ut fra dopingkontroll og ble konfrontert med Ingebrigtsens «salgsstopp».

AVGJORDE: Christian Gytkjær. Foto: Ned Alley NTB scanpix

– Hehe, det går helt fint. Det har gått veldig fort for min del. Man rekker ikke å tenke over alt. Jeg har fokus på Rosenborg så får det komme hvis det kommer, sier Midtsjø til VG.

Så du denne? Debutant Midtsjø overrasket over Høgmos uttak

Nærmest avskrevet

Erik Hoftun kjenner overgangsmekanismene godt fra sin tid som sportssjef på Lerkendal. Den nåværende RBK-assistenten tror Midtsjø kan bli nestemann internasjonale klubber forsøker å rappe fra RBK-troppen.

– Det kan han bli, ja. Alle som spiller godt i Rosenborg er interessante for andre klubber, men han er også i en alder som gjør at det helt sikkert er flere som følger med ham. Hvis han etter hvert også spiller seg inn på landslaget øker mulighetene hans, sier Hoftun til VG.

Midtsjø debuterte for trønderne allerede som 16-åring, men slet med å ta steg og virket nesten avskrevet på Lerkendal da han ble sendt til Sandnes Ulf på lån. Nå er hverdagen snudd på hodet, og de siste månedene har gitt seriegull, cupgull, sentral rolle på RBK og landslagsplass.

– Jeg har tatt steg. Veldig fort. Det er lite å klage på nå. Jeg har blitt en potet som håndterer det meste. Det er kanskje ikke ideelt i lengden om man skal utvikle seg, men det har gått greit så langt.

Vurderer spillerkjøp

Trener Ingebrigtsen kommer med følgende analyse:

– Han gjorde en meget, meget god kamp. Han er så god som han noensinne har vært. Fredrik er en stille og rolig fyr, og problemet hans er at han ikke før har skjønt hvor god han er. Nå slipper han seg løs og bare er Fredrik Midtsjø. Og Fredrik Midtsjø er en fantastisk fotballspiller.

– Kåre sier det ja? Jeg føler selv jeg presterte godt på RBK 2 i 2. divisjon, men fikk ikke sjansen til å vise meg frem her ute. Nå er selvtilliten bra. Jeg er ikke like nervøs som jeg var før sesongen i fjor, nei, sier Midtsjø.

Bakgrunn: Matchvinner Gytkjær takket Midtsjø

Selv om Ingebrigtsen utelukker spillersalg de nærmeste åtte månedene, kan det bli endringer i RBK-troppen frem til overgangsvinduet stenger.

– Det kan hande vi gjør noe. I utgangspunktet handler det om én spiller i så fall, men kommer det noen slengende og er gode tar vi det vi får, vi, sier Ingebrigtsen, løfter opp datteren på armen for å be om en klem og advarer henne mot «luringene fra pressen».

Forrige sesong: Ingebrigtsen mener Midtsjø er årets RBK-spiller

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder