TOMÅLSSCORER: 18 år gamle Sander Svendsen, som her feirer scoring mot Aalesund i høst, var svært god da Molde vant treningskampen mot Hødd den 26. mars 2016. Foto: Bjørn Delebekk VG

Svendsen revansjerte landslagsvraking med to mål

(Molde – Hødd 2-1) Sander Svendsen (18) syns det var «bittert» å bli utelatt fra U21-landslagstroppen. Stortalentet svarte med to mål da Molde seiret i treningskamp.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Det er selvfølgelig litt bittert at jeg ikke ble tatt ut, men jeg har forståelse for vurderinga til landslagsledelsen. Jeg spilte ingenting mot Tromsø i første serierunde, og har ikke hatt så mye spilletid den siste tida, sa Svendsen til Romsdal Budstikke før kampen.

Da Molde møtte Hødd til en lokal treningskamp, viste Svendsen seg frem fra sin beste side. 18-åringen sendte Molde i ledelsen i det 55. minutt, før han doblet ledelsen kun to minutter senere. Hødd reduserte ved Robin Shroot på straffespark.

LEST DENNE? Østenstad måper av Høgmos utspill

Etter kampen fikk Svendsen skryt av trener Ole Gunnar Solskjær.

– Det er spesielt kjekt å se Sander spille så godt som han gjorde i dag, han scoret to fine mål, og hadde også et godt innhopp mot Stabæk forrige serierunde. Han er veldig nærme en startellever nå, og han startet jo mot Sevilla i Europaligaen. Det er viktig å huske at han bare er 18 år enda, og han kommer til å starte mange kamper og score mange mål for oss fremover, sier Solskjær til Romsdal Budstikke.

MER OM SANDER SVENDSEN: Stortalentet turnet seg til toppen

Svendsen var selv fornøyd etter to mål og storspill.

– Jeg fikk en god gjennomkjøring i dag, og det er godt å se at scorer mål igjen, og får samtidig nesten 90 minutter. Det gjør selvfølgelig veldig godt. I år er det viktig at jeg bruker mulighetene jeg får, og være klar da jeg får sjansen. Jeg håper i hvert fall å gjøre gode nok prestasjoner til å få så mye spilletid som mulig, og til slutt spille meg til en fast plass på laget, sier Svendsen til lokalavisen.

FÅTT DET MED DEG? U21-Norge tapte med Ødegaard på laget

Unggutten fikk ikke plass i Gunnar Smeruds U21-landslagstropp til privatlandskampene mot Nederland og Spania i La Manga. Spisser som Veton Berisha og Alexander Sørloth ble prioritert foran Molde-talentet.

Det norske U21-landslaget, med Martin Ødegaard fra start, tapte fredag kveld 1-0 mot Nederland. På mandag venter Spania.

Moldes neste kamp er hjemme mot Lillestrøm i Tippeligaen den 1. april.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder