NY NFF-SJEF: Terje Svendsen ble søndag valgt til ny president i Norges Fotballforbund. Foto: Vegard Wivestad Grøtt , NTB scanpix

Terje Svendsen valgt til ny NFF-president

ULLEVAAL (VG) Tidligere Rosenborg-leder Terje Svendsen er søndag valgt til ny president i Norges Fotballforbund.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Trønderen etterfølger Yngve Hallén, som i høst sa nei til å fortsette i vervet. Sogningen har vært president i seks år.Svendsen overtar Norges største særforbund - som har vært i vinden de siste dagene.

– Vi - og da mener jeg vi - har en jobb foran oss. Vi har hatt et godt ting. Vi i det nye styret har fått mange gode innspill til ting vi skal ta tak i, sa Svendsen etter å overtatt klubben fra Hallén.

Les også: Kjetil Siem vil legge frem reiseregningene sine.

– Vi har en liten dipp resultatmessig, og det som har skjedd i forkant av tinget og underveis uten tingsalen, har ikke vært av det heldige slaget. Men vi skal reise oss. Sammen.Trønderen var varamedlem i styret da Rosenborg ansatte Åge Hareide som trener, styremedlem da klubben ansatte Per-Mathias Høgmo, og styreleder da RBK ansatte Erik Hamrén. Han har altså vært med på å ansette de tre trenerne som i dag leder landslagene til Norge, Sverige og Danmark.

Les også: NFF-topper beskyldes for å være illojale.Terje Svendsen skal fortsatt bo i Trondheim.– Svendsen oppfyller kravene om en tydelig og samlende leder for fotball-Norge, sa valgkomiteens leder Marianne Brynildsen.– Det er tatt mange grep i Yngve Halléns periode som president. Valgkomiteen vektlegger dynamikk i styresammensetningen, og mener det er viktig med fornyelse, sa Brynildsen i sin presentasjon.

Les også: Sembs superlønn provoserer fotball-Norge.Mina Gerhardsen ønsket ikke gjenvalg som styremedlem. Nye styremedlemmer er Silje Vaadal og Leon Aurdal. De andre er gjenvalgt. Samtlige forslag fra valgkomiteen gikk gjennom uten motkandidater.

Det nye styret:

President: Terje Svendsen, Rosenborg.Visepresident bredde: Mette Christiansen, Valdres.Visepresident topp: Bjarne Berntsen, Viking.Styremedlemmer:Eli Arnstad, Fram.Hans Olav Karde, Tromsø IL.Turid Storhaug, Klepp.Silje Vaadal, Ørn.Leon Aurdal, Aalesund.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder