JULEHILSEN: Real Madrids Cristiano Ronaldo vil hjelpe barna som lider i Syria. Han skal ha gitt et betydelig bidrag til Redd Barnas nødhjelp. Foto: Toshifumi Kitamura AFP

Ronaldo gir julegave til Aleppos barn

Cristiano Ronaldo (31) er verdens best betalte idrettsutøver. Nå gir han bort noe av sin rikdom til nødstedte barn i krigsherjede Aleppo i Syria.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Dette er for Syrias barn, uttaler Real Madrids portugisiske superstjerne i en video som er publisert på Facebook i regi av Redd Barna fredag.

Bakgrunn: Sjekk hvor mye verdens best betalte idrettsutøver tjente i år

I løpet av kort tid har den hatt over tre millioner visninger.

20 sekunder

Cristiano Ronaldos budskap til barna som lider er klart. Han sier videre i videoklippet, der han er kledd i en nøytral blå skjorte, at han er en veldig berømt spiller, men at «dere» er de virkelige heltene.

– Dere må ikke miste håpet. Verden er med dere. Vi bryr oss om dere. Jeg er med dere, sier Cristiano Ronaldo i det 20 sekunder lange klippet.

Ifølge nyhetsbyrået AP, som siterer Redd Barna, har Ronaldo gitt et veldig sjenerøst bidrag til hjelpearbeidet i Syria.

Leste du denne? Tysk magasin: Ronaldo gjemte 1,3 milliarder i skatteparadis

Portugiseren, som skal ha tjent nærmere 800 millioner kroner i 2016, vil med sin donasjon sørge for nødhjelp i form av mat, medisiner og klær til familier i Aleppo og over hele Syria.

– Betydelig donasjon

– Vi er veldig takknemlig for hans livsnødvendige støtte. Ronaldo er ikke bare en av verdens mest ikoniske sportsutøvere, han er også blitt et lyspunkt for gutter og jenter over hele verden – og håp er noe Syrias barn nå trenger mer enn noen gang, sier Redd Barna-direktør Nick Finney.

Ronaldos bidrag blir karakterisert som en betydelig donasjon, uten at det oppgis konkret hvor mye penger han har gitt til barna i Syria.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder