Bekreftet: Deila klar for Vålerenga

VALHALL (VG) Det har vært en dårlig skjult hemmelighet det siste døgnet, men nå bekrefter Vålerenga at Ronny Deila (40) blir klubbens nye trener.

 • Hans-Kristian Rangnes
 • Arilas Berg Ould-Saada
 • Christer Sævig

Artikkelen er over tre år gammel

Ronny Deila har signert en fireårskontrakt som trener for hovedstadslaget. Kjetil Rekdal leder laget ut sesongen før han tiltrer i en stilling som sportslig leder. Det ble klart på dagens pressekonferanse.

Se hele pressekonferansen i videovinduet øverst.

– Først og fremst vil jeg si at det er en stor dag. Jeg er stolt over å få lov til å være en del av Vålerenga. Grunnen til at jeg synes dette er interessant er fordi jeg ser et stort potensiale i Vålerenga. Det å klare å lage en stabil toppklubb i Norges hovedstad har tent meg veldig, sier Deila.

– Det er ganske krevende å våre hovedtrener i Vålerenga. Nå prøver vi et nytt forsøk med en ny modell. Det at Ronny nå sitter her var en idé jeg spilte inn ganske fort. Jeg tok kontakt med Ronny og spurte om han hadde lyst. Det er derfor vi nå sitter her begge to, sier Rekdal før han legger til.

– Titler er uinteressant for meg.

LES OGSÅ: Rekdal åpner for andre arbeidsoppgaver

To tøffe år i Skottland

Deila sier han har reflektert mye før han tok avgjørelsen om å ta over Vålerenga.

– Jeg har vært trener i ti sesonger. Det har vært to tøffe år i Skottland. Jeg er glad for at jeg nå vet jeg hva jeg skal jobbe mot, sier den tidligere Strømsgodset og Celtic-treneren.

– Jeg er lite bekymret for at dette ikke skal gå bra utover høsten. Jeg skal være tilstede og være en støttespiller. Vi skal fortsette å jobbe sammen når jeg tar over. Nå skal vi komme oss over streken og det er også cupen å spille for, sier Deila.

– Jeg er glad for å bygge opp ting. Vålerenga har underprestert når man ser på potensiale i klubben. Det er masse å jobbe med, men det er det jeg elsker. Det er derfor jeg jobber med fotball, sier den entusiastiske treneren.

Deila sammenlignet jobben som nå står foran han med klubben han startet sin trenerkarriere i.

– Strømsgodset er et prakteksempel på hvordan man skal bygge klubb. Der har man bygget en kultur og der står sponsorer og supportere sammen, sier Deila.

LES OGSÅ: Deila: – Alle skjønner at vi har kontakt

Økt entusiasme

Vålerenga har hatt en fryktelig sesong og lå på nedrykkssplass, nest sist, med 11 poeng etter at halvparten av seriekampene var unnagjort.

– Kjetil har vært igjennom en tøff periode. Det har vært få mennesker som har gjort veldig mye, sier Deila.

Foruten å ha figurert som TV 2-ekspert under EM, har Ronny Deila vært arbeidsledig siden sesongslutt i Skottland i mai. Da takket telemarkingen for seg hos Celtic etter to sesonger som endte med cupgull og to seriemesterskap. Men mangel på spill i Champions League var trolig med på å besegle Deilas skotske eventyr. 40-åringen dro til Skottland sommeren 2014, et halvt år i forveien ledet han Strømsgodset til seriegull.

BLIR SPORTSLIG LEDER: Kjetil Rekdal leder Vålerenga ut sesongen før han blir sportssjef fra 1. januar. Foto: Marit Hommedal NTB scanpix

Nå vender han altså tilbake til norsk fotball og Vålerenga. En klubb som har vært ledet av Kjetil Rekdal i tre og et halv år, i denne perioden har laget slitt med å levere gode resultater på banen - og på hjemmekampene ser det ut som at Oslos befolkning er likegyldige til laget. Trolig vil Vålerengas nye trener bidra til økt entusiasme rundt klubben.

LES OGSÅ: Deila nærmer seg Vålerenga

Satser stort

Vålerenga ruster seg nå for en storsatsing for å få klubben opp mot toppen av norsk fotball igjen. Om et år skal ny stadion stå klar på Valle Hovin. Den tidligere Strømsgodset-lederen Erik Espeseth er allerede klar som ny daglig leder i klubben. Han gjenforenes dermed med sin suksess-makker fra tiden i Drammen. Espeseth skal være daglig leder og øverste sjef for klubb og AS. Han tiltrer i den stillingen i løpet av oktober.

Nysigneringene er viktige ledd i Vålerengas arbeid med å sette sammen en ny administrativ ledelse for å få klubben på skinner, både sportslig og økonomisk, slik hovedaksjonær og pengesekk Tor Olav Trøim garanterte overfor VG i mai.

Les også

 1. Deila om VIF-jobben: – Alle skjønner jo at vi har en dialog, og den er god

  For første gang snakker Ronny Deila (40) om interessen fra Vålerenga. Han sier det kan komme en avgjørelse denne uken.
 2. Vålerenga bekrefter: Deilas eks-sjef blir ny VIF-leder

  Vålerenga bekrefter at Erik Espeseth (49) blir ny daglig leder i klubben, slik VG meldte mandag kveld.
 3. RBK-Kåre om Deila: – Bra for Vålerenga

  Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen (50) gleder seg over at Ronny Deila (40) er på vei tilbake til norsk fotball og…
 4. Vidar Davidsen om VIF-krisen: Ekspert: - Finner klubben en løsning som Kjetil og Ronny er happy med, er det bra

  Ekspertkommentator Vidar Davidsen har både spilt for og trent Vålerenga.
 5. Solskjær etter Sogndal-bank: – Vi må stå i det

  SOGNDAL (VG) (Sogndal - Molde 4-3) Hørt om Lars Christian Kjemhus? Ikke det.

Mer om

 1. Tippeligaen
 2. Vålerenga Fotball
 3. Kjetil Rekdal
 4. Ronny Deila

Flere artikler

 1. Deila om VIF-jobben: – Alle skjønner jo at vi har en dialog, og den er god

 2. VG erfarer: Deila nærmer seg Vålerenga

 3. Nordlie om rolle-skepsisen: – Kan bli jævlig bra

 4. Hevder Deila tar over - Rekdal åpner for andre VIF-oppgaver

 5. Slik svarer Vålerenga-duoen på Twitter-refs

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder