Hva er dette?

VGs oddstips: Under 2,5 mål mellom Norge og Island

NØKKELROLLE: Det er kun scoret ti mål på Norges 13 hjemmekamper under Per-Mathias Høgmo - den statistikken kan Joshua King forbedre mot Island onsdag. Foto: Berit Roald NTB scanpix

Derfor blir det ingen målfest på Ullevaal

I Norges syv siste hjemmekamper har det blitt scoret under
2,5 mål. Vi tror ikke kveldens kamp blir et unntak, de fem siste gangene vi har møtt Island har det ikke blitt scoret mer enn to mål.

  • Knut Arne Hansen

Artikkelen er over fire år gammel

Sola skinner over hovedstaden, og gradestokken kommer til å vise godt over 20 grader når det norske fotballandslaget entrer Ullevaal i kveld. Motstander våre islandske naboer, og alt burde ligget til rette til fotballfest.

Men mye tyder på at det blir småglissent på landslagsarenaen også i kveld. Riktignok langt fra så «tomt» som da Finland gjestet Ullevaal i mars foran 4675 tilskuere, men det blir neppe fullt på Ullevaal denne onsdagen. Tirsdag var det solgt rundt 9000 billetter.

Og forutsetningene er at det er Island som forbereder seg til EM i Frankrike, og spiller sin nest siste kamp før de setter kursen mot sommerens store fotballhøydepunkt. Norge på sin side må følge mesterskapet fra sidelinjen, og har allerede begynt planleggingen mot høstens VM-kvalifisering.

Stefan Johansen om nesten-tomme Ullevaal: – Et trist syn

1,4 mål i snitt

Det ligger heller ikke i kortene at de som tar turen til Ullevaal i kveld blir vitne til noen fotballfest. Per-Mathias Høgmo ledet Norge på Ullevaal for første gang mot Island 11. oktober 2013 – det endte 1–1.

Landslagssjefen har ledet Norge i totalt 13 hjemmekamper, på disse kampene har Norge scoret 10 mål, og sluppet inn åtte. Det gir et målsnitt på snaut 1,4 mål per hjemmekamp.

Den eneste hjemmekampen med Høgmo som landslagssjef som det er scoret mer enn 2,5 mål er 2-1-seieren mot Bulgaria.

At det er scoret under to mål eller mindre i elleve av de 14 siste oppgjørene mot Island gir oss ikke mer troen på noen målfest i kveld. Oddsen for at det scores under 2,5 mål er 1,55.

VG Live: Følg kampen fra kl. 19.45

Neppe islandsk tap

At de som tar turen til Ullevaal i kveld får se en norsk jubelkveld har vi heller ikke noe spesielt god tro på. Statistikken til Høgmo på Ullevaal er 4-5-4 – riktignok er tre av de fire siste hjemmekampene vunnet.

Norge har også tradisjonelt sett en god statistikk mot Island, spesielt på hjemmebane med 11-4-2-statistikk og 18-7-9 totalt. Men utviklingen er ikke veldig god. På de siste fem kampene mot islendingene er kun én kamp vunnet, to er tapt og to har endt uavgjort.

På hjemmebane har fire av de fem siste kampene mot Island endt uavgjort, og totalt seks av de ti siste kampene har endt uten vinner. Det tror vi er det mest sannsynlige resultatet i dag også – til 3,05 i odds. Island har ikke slått Norge på bortebane siden 1987.

Men for et toppet islandsk lag som tester EM-formen, er det ikke utenkelig at de skulle vinne. Oddsen for borteseier er 2,75, men med statistikken de har på Ullevaal er 1,48 i odds med 0–1 fra start en del tryggere.

Her er noen av de øvrige spennende objektene til kveldens kamp:

• 1,90 i odds – uavgjort til pause

• Korrekt resultat:

0–0 til 6,50 i odds

1–1 til 5,50 i odds

0–1 til 7,00 i odds

• Uavgjort til pause og uavgjort til fulltid 4,00 i odds.

Her kan du lese våre vurderinger av dagens øvrige oddsobjekter

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Mer om

  1. Tippetips
  2. Herrelandslaget fotball

Flere artikler

  1. 32 generalprøver – kun fem er vunnet

  2. VGs landslagskommentator mener: Høgmo er dårligere enn Drillo i alt

  3. Jobb nummer en i kveld: Forsvar fortet Ullevaal

  4. VGs landslagskommentator mener: Høgmo må løse scoringsproblemet

  5. VGs landslagskommentator mener: Regnestykket mot VM er enkelt

  6. Høgmo tror Ødegaard kommer til å spille førstelagsfotball neste sesong

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder