Skottene ledet tre ganger på Celtic Park - City slo tilbake alle gangene

– Kombinasjonen supporternes og spillernes engasjement var elektrisk

City-Peps seiersrekke stoppet av Celtic

(Celtic - Manchester City 3-3) Mange trodde kanskje de legendariske Champions League-kveldene på Celtic Park mot antatt overmakt var over, men nei da! Det ble med ti strake seirer for Pep Guardiola (45).

 • Wegard Bakkehaug

Artikkelen er over tre år gammel

Spanjolen hadde vunnet alle de ti kampene i Premier League og Europa før matchen onsdag kveld, men Manchester City lå til og med under tre ganger i Skottland og måtte nøye seg med ett poeng mot naboene i nord.

VG LIVE: Vi fulgte kampen minutt for minutt her!

Celtic kom fra 0-7 mot Barcelona på Camp Nou, men slo voldsomt tilbake med 3-3 på eget gress. Dermed kunne en dansende Rod Stewart og resten av Celtic-fansen starte feiringen.

– Man må være taktisk veldig intelligente, og defensivt var vi strålende. Det var skuffende med baklengsmålene, men man må erkjenne motstanderens kvalitet. Å levere slik på et sånt nivå er fantastisk. Jeg følte vi kunne vunnet, sier Celtic-manager Brendan Rodgers.

Den tidligere Liverpool-sjefen klarte det Ronny Deila mislyktes med to ganger - nemlig å lede de grønne og hvite til lukrative Champions League-pund. Etter «minibragden» mot City hyllet han fansen.

– Det er et lydnivå her du ikke hører andre steder. Det er et veldig intimt sted. Kombinasjonen av supporternes og spillernes engasjement var elektrisk. Når du kommer hit skjønner du hvorfor folk snakker om det.

Husker du denne? Erkerivalens trener synes synd på Deila: – Han fortjener ikke dette

Sjokkåpning

Pep Guardiola måtte gå i garderoben uten tre poeng for første gang som City-sjef, men virket ikke deppet på pressekonferansen.

– Alle lag i Europa sliter med å vinne her. Celtic er en stor klubb med en stolt historie i Europa. Jeg visste dette kom til å bli tøft, sier Guardiola.

Skottene gikk voldsomt til fra start og tok ledelsen allerede etter tre minutter da Moussa Dembele ble truffet av Erik Sviatchenkos nikk og mer eller mindre ufrivillige styrte ballen over strekn mens City-gjengen ropte på offside.

City virket rystet i åpningen, men skulle snart ha marginene på sin side da Aleksandar Kolarovs svake skudd ble en perfekt pasning til Fernandinho som scoret alene med Craig Gordon.

Kieran Tierney og Raheem Sterling var mye involvert i matchen og spilte hovedrollene da Celtic tok tilbake ledelsen. Celtic-backen trampet nedover venstresiden og smalt ballen inn foran mål. Sterling gikk ned for å blokkere, men endte opp med å styre kula i eget nett.

Åtte minutter senere mistet Celtic ballen, Sterling ble spilt gjennom, lurte vekk nevnte Tierney og pirket inn 2-2 under Gordon.

Dembele-brasse

Celtic imponerte voldsomt en drøy halvtime, men etter hvert begynte gjestene ikke overraskende å ta over. Det var derfor nok en gang overraskende da Celtic tok ledelsen for tredje gang kort tid etter pause. Tierney slo inn til Dembele som kastet seg rundt og brassesparket ballen i hjørnet bak en sjanseløs Claudio Bravo.

Men for tredje gang i kampen slo City kjapt tilbake. Gordon stoppet Sterlings lave avslutning, men var sjanseløs på returen fra Nolito.

City hadde ballen klart mest resten av matchen, men skapte merkelig lite før de siste minuttene. Først skjøt Fernandinho centimetre utenfor krysset før Gordon stoppet et Ilkay Gündogan-skudd som forandret retning i Celtic-spiller.

Så du denne? Her senker Atletico-Carrasco Bayern

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Les også

 1. FCK-kapteinen tror Solbakken ønsker seg ut igjen

  KØBENHAVN (VG) Sist Ståle Solbakken ledet FC København til Champions League-suksess, var han på plass i Bundesliga et…
 2. Solbakken før FCKs nøkkeloppgjør: – Vi er små favoritter

  KØBENHAVN (VG) 1-1-bragden i Porto skaper mulighet for et…
 3. VG tipper tirsdagens Champions League-kamper

  Vi tror Ståle Solbakkens FC København innfrir i kveldens andre Champions League-runde.
 4. Solbakken drømmestart: – Et kvarter for historiebøkene

  KØBENHAVN (VG) (FC København – Brugge 4-0) Offensivt fremsto FC København en smule uforløst.
 5. Ekspert: Derfor har Atlético sin beste tropp noensinne

  Atlético Madrid har hatt klippekort i toppen av spansk fotball og kommet langt i Champions League de siste sesongene.

Mer om

 1. Champions League
 2. Skotsk fotball
 3. Manchester City

Flere artikler

 1. «MSN» passerte 100 mål – straffet klønete City

 2. Barcelona vinner «alltid» på hjemmebane

 3. City legger press på Liverpool – Guardiola misfornøyd

 4. Manchester City slet mot Celtic

 5. Denne Barcelona-statistikken taler for ny City-nedtur

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder