Erlandsen bekreftet klar: Nektet å spå hvor mange poeng LSK må ha

ÅRÅSEN/OSLO (VG) Arne Erlandsen er ansatt som Lillestrøm-trener ut sesongen. Det ble klart under en pressekonferanse på Åråsen tirsdag.

 • Mikal Aaserud
 • Morten Stokstad

Artikkelen er over tre år gammel

Sammen med styreleder Owe Halvorsen og sportssjef Torgeir Bjarmann tok Erlandsen plass på podiet i Lillestrøm. Der ble det klart at han er ansatt for å lede laget de siste seks kampene.

– Vi vet alle hvilken situasjon vi er i. Vi må se det som en utfordring. Det er mange muligheter, vi må være løsningsorienterte og positive. Vi ser jo på tabellen at det er mange utfordringer foran oss. Det er viktig å skape entusiasme i hele klubben slik som situasjonen er nå. Det er viktig at vi i støtteapparatet er så hyggelig som vi kan være, vi må backe opp spillerne for alt det er verdt, sier Erlandsen.

Krise

For det er krise i Lillestrøm. Laget ligger på nedrykksplass idet Tippeligaen går inn i sine seks siste runder. Neste sesong vil de kanarigule for alt det er verdt feire hundre år på øverste nivå – ikke i OBOS-ligaen.

Tapet mot Tromsø var nok for Lillestrøm-styret. Søndag kom meldingen om at islandske Runar Kristinsson var ferdig i klubben etter én seier på 14 Tippeliga-kamper. Siden den gangen har LSK jaktet ny trener. Valget stod mellom Tom Nordlie og Arne Erlandsen. Slik VG meldte i går, falt valget på sistnevnte.

Ville ikke prate om poengfangst

Nå venter Sogndal hjemme allerede til helgen. Så reiser Lillestrøm til borteoppgjørene mot Stabæk og Brann de to neste kampene, før Start gjester Åråsen. Nest siste kamp for året går mot Vålerenga på Ullevaal, før sesongen avsluttes hjemme mot Molde.

Men der Stabæk-trener Toni Ordinas for en drøy uke siden uttalte at bæringene trenger fire seire på de siste åtte kampene, ønsker ikke Erlandsen slå fast noen ting. På spørsmål om hvor mange poeng Lillestrøm må ta, svarer 56-åringene at «det prater jeg aldri om».

– Jeg sørger for å ha god kvalitet i treningene. Konsekvensene av gode treninger gir resultater over tid. Vi kommer til å være fokusert og trene godt. Vi skal skape den entusiasmen slik at spillerne blomstrer i kampsituasjon, sier han, vel vitende om at Stabæk på play off-plass er to poeng foran. Opp til Aalesund på trygg grunn er det tre poeng.

Sammenligner egen fotball med Leicester

Erlandsen har fått et stempel som en litt «gammeldags» trener. Sportskommentator i Erik A. Pedersen i Fredriksstad Blad, fortalte VG i går at Lillestrøms nye trener aldri klarte å vinne hjertene til plankebyens supportere. Også tidligere Fredrikstad-spiller Roger Risholt var kritisk. Han håpet norsk fotball var ferdig med den filosofien som Erlandsen stod for.

– Når Island kommer til kvartfinalen i EM så er det sjarmerende og hyggelig. Når vi spiller en sånn type fotball er det kynisk og destruktivt. Leicester er det laget som er nærliggende å se på som jeg har gjort i tiden tilbake. Men det er spillerne som avgjør hvilken type fotball du skal spille, sier Erlandsen.

Fleipet med sportssjefens kropp

Erlandsen tar ikke med seg noen flere i trenerteamet. Det sier han selv under pressekonferansen. Da VG ønsker svar på hvorfor sportssjef Bjarmann var kledd i treningstøy, og spurte om han skal ha en rolle tettere på spillergruppen, svarte Erlandsen følgende:

– Typen Torgeir Bjarmann skulle jeg gjerne hatt på feltet. Men jeg så ham i bar overkropp her om dagen. Det var ikke noe vakkert syn. Vi får vente med det, smiler Erlandsen.

Mer om

 1. Tippeligaen
 2. Lillestrøm SK

Flere artikler

 1. Erlandsen fnyser av kritikerne

 2. Pluss content

  VG-lupen 2017: Tilbake til fremtiden

 3. Erlandsen ny LSK-trener: – Det er min klubb

 4. Kristinsson trolig ferdig som LSK-trener

 5. Erlandsen blir ny LSK-trener

Fra andre aviser

 1. Erlandsen presentert som ny Lillestrøm-trener: - Vi har ett mål for øye

  Bergens Tidende
 2. Røffe tider i Lillestrøm: – Får nesten ikke blitt verre enn det var i fjor

  Aftenposten
 3. Erlandsen ny LSK-trener

  Fædrelandsvennen
 4. Erlandsen ansatt som ny LSK-trener

  Aftenposten
 5. Arild Sundgot fortsetter i Lillestrøm

  Bergens Tidende
 6. TV 2: Nordlie aktuell som ny Lillestrøm-trener

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder