JAGER ROSENBORG: Dag-Eilev Fagermo og Odd viste at laget er i rute etter ferien. Svenske Jönköping ble slått 4-2 i en treningskamp i Skien. Foto: Jon Olav Nesvold NTB scanpix

Fagermo tror på ren seriefinale mot Rosenborg

Datoen som kan avgjøre gullkampen: 23. oktober

SKIEN (VG) (Odd – Jönköping 4-2) Merk deg datoen 23. oktober. Da har Dag-Eilev Fagermo (49) en plan om å ødelegge Rosenborgs gullfest.

  • Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

For Odd er sultne på mer enn bare medalje i Tippeligaen denne sesongen. Målet er at bortekampen mot Rosenborg 23. oktober skal bli en ren seriefinale, og selvsagt at telemarkingene slår trønderne – slik de gjorde i serieåpningen i Skien.

Hvis det virkelig skulle lykkes vil det i så fall bli historiens første seriegull til Odds Ballklubb.

Les også: Odd slo RBK for første gang siden 2004

– Vi er sterke på høsten

– Vi er såpass bra nå at vi kan være med hele veien inn. Vi er sterke på høsten. Hvis vi ikke kommer inn i Europa League får vi bare en kamp i uken. Da får vi trent bra, og da gjør det ikke så mye at vi ikke har en så bred stall som Rosenborg og Molde, sier Fagermo til VG.

– Føler du at de fleste allerede har ropt opp Rosenborg som seriemester?

– Ja. Men hvordan var høsten til Rosenborg i fjor? Det var vårsesongen som gjorde at de tok gull. Men juli blir viktig for oss, sier Fagermo, som mener Odd trenger seirer mot Vålerenga og Aalesund i de to neste kampene for å legge ordentlig press på RBK.

Han vil ikke kommentere hvorvidt Riku Riski hentes fra nettopp Rosenborg, men overgangen skal etter det VG forstår snart være klar.

– Hvis vi har heng etter den perioden som kommer nå, da kan vi ta gull, sier Fagermo, vel vitende om at møtet med Rosenborg i den tredje siste serierunden blir en voldsom batalje hvis Odd er på skuddhold.

Husker du denne? Helland lurer på om Fagermo er vel bevart

Mange tøffe bortekamper for RBK

– Det hadde vært utrolig gøy hvis det blir sånn, sier Fredrik Nordkvelle.

– Det blir gøy, sier Olivier Occéan.

– Det er masse press på Rosenborg. De må vinne. Hvis de ikke vinner, er det krise for dem. Men vi kan pushe Rosenborg til siste sekund, tillegger spissveteranen.

Nordkvelle håper at Rosenborg skal gå på noen miner i de relativt tøffe bortekampene som venter mot Molde, Strømsgodset, Viking, Brann, Sarpsborg og Lillestrøm.

– De kan gå på et par smeller og da kan vi være der med en gang. Jeg tror ikke de vinner alt. Og jeg føler at det er såpass kvalitet i oss at vi kan være med helt inn. Vi har for vane å være gode på høsten, sier den målfarlige midtbanespilleren.

Les også: Høgmo åpner for Zekhnini på A-landslaget

Torsdag viste Odd at alt er i orden etter ferien. Jönköping, nummer 11 i Allsvenskan, fikk kjørt seg ordentlig. Fredrik Nordkvelle (2), Olivier Occéan og Henrik Kjelsrud Johansen scoret for Odd i 4-2-seieren.

– Vi burde ha vunnet 5-0, sier Dag-Eilev Fagermo.

PS! Odd møter finske IFK Mariehamn i første kvalifiseringsrunde til Europa League, men treneren er ikke i tvil om hva som har førsteprioritet.

– Tippeligaen er viktigst for meg, sier han.

Les også: Slik ble Fagermo kvitt flyskrekken

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder