Fransk dominans på drømmelaget fra kvartfinalene

Rekdal: - Müller har skuffet stort

Det er tre kamper igjen og fire lag har muligheten til å vinne EM. Enn så lenge har vi satt opp en uhøytidelig drømmeellever basert på de fire kvartfinalekampene.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Den ser slik ut, og baserer seg på VG-børsen fra de fire kvartfinalene:

Portugal mot Polen

Wales mot Belgia

Tyskland mot Italia

Frankrike mot Island

Drømmelaget fra kvartfinalene (4-2-3-1): Neuer - Piszczek, Pepe, Williams, Jedrzejczyk - Ramsey, Pogba - Bale, Payet, Griezmann - Giroud

– Kampen mellom Tyskland og Italia... Det er så høyt nivå som man kommer i dette mesterskapet. Det er tungvekterne i Europa med flust av gode spillere på begge lag. Prestasjonene til Emanuele Giaccherini og Éder er helt fantastiske. Det samme er Mesut Özil og Toni Kroos for motsatt lag. Du kunne med fordel byttet ut en av dine fremste med noen av de over. Ellers skal du få ha laget ditt i fred, sier Øyvind Alsaker, som kommenterer EM for TV 2, noe spøkefullt til VG.

Island-helten: - Jeg er skuffet, men samtidig så ufattelig stolt

Han vurderer de forskjellige leddene på følgende vis:

Keeper: Manuel Neuer, Tyskland – 7

– Har fulgt med på Neuer hele veien og han har avgjørende redninger mot Ukraina som trekker opp. Han har kanskje én utrusing som er litt «over the top», men igjen så er det hans stil. Vanskelig å finne bedre keeper i dette mesterskapet.

Høyreback: Lukasz Piszczek, Polen – 6

Midtstopper: Ashley Williams, Wales – 7 BB

Midtstopper: Pepe, Portugal – 8 BB

Venstreback: Artur Jedrzejczyk, Polen – 7

Her kunne man med fordel tatt med Florenzi på Italia, eller Hector på Tyskland på backposisjon. Men Jedrzejczyk imponerte meg på backplass for Polen. Pepe hører hjemme der og Boateng hadde vært soleklar om det ikke var for handsen. Leonardo Bonucci kunne til og med vært med, mener Alsaker.

Sosiale medier nådeløse: Slik latterliggjøres Tyskland-stjernen etter tabben

Sentral midtbane: Aaron Ramsey, Wales – 8 BB

Sentral midtbane: Paul Pogba, Frankrike – 8

– Jeg liker Ramsey. Han har imponert meg gjennom hele mesterskapet, og var spesielt god i kvartfinalen. Pogba vet jeg ikke helt, men kan være med på den. Han har ikke levd opp til forventningene, men den headingen mot Island var majestetisk. Det kan være et øyeblikk som snur det litt for han, sier TV 2-profilen.

Eksperter raser mot stjernens suspensjon: - Forbanna tull

Høyreving: Gareth Bale, Wales – 7

Sentral offensiv midtbane: Dimiti Payet, Frankrike – 8

Venstreving: Antoine Griezmann, Frankrike – 9 BB

Spiss: Olivier Giroud, Frankrike – 9

Giroud, ja. Folk vil jo ha de som vinner, men både Giaccherini og Eder var enorme i går. Men det er klart når Frankrike scorer fem mål og vinner så er det ikke rart at han er med. Litt usikker på Bale også. Ellers er både Payet og Griezmann solide menn på et slikt lag, mener Alsaker.

– Hvem har imponert deg mest i mesterskapet?

– Hal Robson-Kanu og Sam Vokes er spillere som enten er uten klubb eller spiller i Championship. Når de utmerker seg, er de klare kandidater, sier TV 2-kommentator Øyvind Alsaker til VG.

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal, som er en del av VGTVs EM-studio, har latt seg imponere av lagprestasjonene.

– På Wales er det laget som imponerer, til tross for at Ramsey og Bale er to helt klare nøkkelspillere. På Tyskland er det også laget, og det samme er det hos Portugal, til tross for at de egentlig ikke har prestert så bra med fem uavgjort. Men de er nå her, og magefølelsen min sier at de går til finale, sier Rekdal.

Klart for mestermøte mellom klubbkamerater: Dette sier Bale om Ronaldo-duellen

Han mener Frankrike egentlig ikke er gode nok defensive, men at vertsnasjonen kan bli reddet av de målkåte angriperne.

– Nå har de begynt å score, og Pogba, Payet og Griezmann imponerte mot Island, sier Rekdal, som likevel holder en knapp på Tyskland når de to skal gjøre opp om en finaleplass.

– Jeg tror ikke skadene og suspensjonene til Tyskland har så mye å si. Laget har et bredt spekter av klassespillere. Magefølelsen sier at de møter Portugal i finalen, sier Rekdal.

Men det er én spiller på Die Mannschaft som har levert til langt under pari, ifølge treneren.

– Thomas Müller har skuffet stort. Men da er det typisk at han blir matchvinner i finalen.

Sjekk stjernegalleriet: Ti aktuelle kandidater til England-jobben

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder