EM I SUTRING: Cristiano Ronaldos smil bleknet fort etter 1-1 mot Island. Foto: Francisco Leong Afp

EM-høydepunkter i sosiale medier: Sterling som rotte, Ronaldo-refs og forklaringen på Löws kløe

TOULOUSE OG PÅ INTERNETT (VG) Twitter renner over av meninger om EM om dagen. Her er tolv tweets vi måtte dra på smilebåndet av fra fotballfesten i Frankrike. Scroll deg nedover og smil litt!

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Vi starter med en engelsk supporter, som er noe skeptisk til lagoppstillingen til Roy Hodgson. Årsaken er den utstrakte bruken av Tottenham-spillere (Harry Kane, Dele Alli, Kyle Walker, Eric Dier og Danny Rose), vel vitende om hvordan titteljagende Spurs presterte å ende opp bak både Arsenal og Leicester da det gjaldt som mest i årets Premier League-sesong.

Også er det Raheem Sterling, som fikk mye tyn da England møtte Russland, fordi hans fart og driblinger «som vanlig» ikke førte til sluttprodukt. Noe var over streken, men denne er jo først og fremst morsom.

Romanias back Razvan Rat, som her skal ta innkast mot Frankrike, er egentlig uskyldig. Men med DET etternavnet måtte jo nesten en Liverpool-supporter prøve å ta SoMe-rotta på mannen som valgte Manchester Citys penger i 2015.

Tyskland-sjef Joachim Löw har fått - for å være ærlig - i overkant mye oppmerksomhet for sitt behov for å klø seg der sola sjelden skinner og lukte etterpå. Derfor skal vi holde fokuset her på et minimum. Men denne var litt morsom, da:

Da Italia møtte Belgia var det lite godord å lese om Emanuele Giaccherini i innledningen. Men så scoret den utskjelte. En kjent følelse for flere dette her?

Nord-Irlands Will Grigg er blitt en kulthelt med egen sang. Fansen delte et artig høydepunkt da dama på nødtelefonen ufrivillig sa de magiske ord «Will Grigg's on fire» etter seieren mot Ukranina i EM. Must-see MED LYD!

Den mye omtalte Zlatan fikk det ikke helt til mot Irland. Trolig for første gang ble han så sammenliknet med USAs beste sjakkspiller, som riktignok oftest taper mot Magnus Carlsen. Usikker på om mannen bak «jeg kom som en konge, og dro som en legende» er enig med storesøster Carlsen!

Islands EM-åpning var herlig, det samme er Twitter-kontoen til det islandske magasinet Reykjavik Grapevine. Med en sagaaktig stil over tweetsene traff de blink, som da Gylfi Sigurdsson holdt på å gjøre 1-0.

Denne - fra keeper Hannes Haldorssons redning helt på slutten - må jo med samtidig når tonen er satt:

Men etter kampen snakket aller flest folk om den usjarmerende Ronaldo, som ikke takket for kampen og som klagde på Islands feiring over 1-1. Meget treffende meldt:

Og dette er heller ikke et dårlig poeng, når vi vet hvordan Ronaldo for eksempel oppførte seg da han scoret et tross alt meningsløst mål i CL-finalen i 2014:

For ikke å avslutte negativt - man vet jo blant annet fra TV 2 Nyhetene at man alltid skal runde av med en gladsak - så tar vi med West Ham-manager Slaven Bilics reaksjon på eleven Dimitri Payets mål mot Albania.

https://twitter.com/mikesanz19/statuses/743188803863592960

Sett flere morsomme tweets? Send en mail her eller kontakt meg på Twitter her da vel!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder