RØDT KORT: Rosenborgs Anders Konradsen pådro seg to gule kort i løpet av kampen og ble derfor sendt i garderoben i det 79. minuttet. Foto: Svein Ove Ekornesvåg NTB scanpix

Konradsen så rødt – beklager etter tapt poeng

COLOR LINE STADION (VG) (Aalesund – Rosenborg 1-1) Rosenborg hadde seieren i lomma, men med én mann mindre i 10 minutter grep Edvard Skagestad muligheten og utlignet.

 • Sebastian Langvik-Hansen
 • Andrine Davidsen

Artikkelen er over tre år gammel

– Det er bare for min del å beklage til alle sammen, at det blir som det blir i dag, sier Rosenborgs Anders Konradsen til VG etter kampen.

Han pådro seg en utvisning i det 79. minuttet, og ga Aalesund muligheten til å hente inn en kamp gjestene hadde styring på.

Dermed ble det dramatikk på overtid, da Aalesund skaffet seg et uhyre viktig poeng i kampen om å unngå nedrykk. Målscoreren Edvard Skagestad var strålende fornøyd.

– Scoringen min var veldig viktig for laget, for vi trengte virkelig poeng, og vi får hvertfall ett, sier målscorer, Edvard Skagestad til VG.

Kampbildet var ganske ensidig frem til Rosenborg ble redusert til 10 mann etter 79 minutter.

– De får en tidlig scoring og får styrt matchen, men vi viser god karakter og gir ikke opp. Da det røde kortet kom hadde vi en veldig god følelse på at vi skulle få scoring.

– Det er utilgivelig

Etter utvisningen kom Aalesund mer med i kampen, og Konradsen var en slagen mann etter kampen.

– Planen var å spare krefter med tanke på Champions League på onsdag, og vi hadde nok klart å vinne denne med den planen om det ikke var for min utvisning, forteller han.

Pål André Helland var heller ingen glad mann etter at to poeng glapp på overtid.

– Vi er best i 70 minutter, men så slutter vi å gjøre som vi skal. Vi får en utvisning, men de skaper jo fortsatt ingenting, sier han.

– Vi tror vi skal klare å ri av kampen, og føler ikke at de skaper noenting. Også scorer de på en dødball. Det er utilgivelig, sier en frustrert Helland.

Rosenborg fikk en pangåpning på kampen og scoret allerede etter to minutter. Alex Gersbach kom rundt og fikk slått inn til Elbasan Rashani, som tok et touch og banket ballen opp i hjørnet.

Gjestene hadde god kontroll på kampen helt frem til det 79. minutt.

Vi fulgte kampen Live. Se hele kampforløpet her.

Da fikk Anders Konradsen sitt andre gule kort. Uten de store sjansene økte trykket da kampen fikk fire minutter tilleggstid. Aalesund fikk uttelling på overtid, da Edvard Skagestad uhindret fikk stange inn en meget viktig utligning for Aalesund. Scoringen kan være meget viktig med tanke på bunnstriden i Tippeligaen.

Etter det røde kortet kom Aalesund mer med i kampen og fikk skapt et lite trykk, der Aalesund vinner en corner og får scoringen de så sårt trengte. Konradsen, som fikk det røde kortet var en slagen mann etter kampen.

Gullstrid og nedrykksstrid

Aalesund-trener Trond Fredriksen var naturlig nok en glad mann til tross for den tøffe realiteten i Aalesund. For med ett poeng i dag er Aalesund bare ett poeng over nedrykksstreken.

– Vi er der vi er, og må finne oss i det. Vi er godt fornøyde med det poenget vi får i dag, og vi får bygd større selvtillit og tro i gruppa for å ta de stegene vi skal, sier Fredriksen til VG.

Fikk du med deg? Drømmestart for Lomberto

I den andre enden av tabellen finner vi Rosenborg, som leder serien med 4 poeng, med en kamp mer spilt. Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen var, i likhet med Rosenborg-spillerne, veldig skuffet.

– Vi dominerer totalt, også får de slått mye innlegg når vi får en utvist. De skaper nesten ingenting frem til scoringen, så i dag gir bort to poeng, sier han.

Gullstriden er tett, men han er ikke redd for at dette ødelegger sesongen.

– Vi er bare halvveis, og vi viser at vi er i bra slag. Vi tenker ikke så mye på Odd. De kan spille sine kamper, så tenker vi på oss selv, forteller han.

Ellers var det lite som skjedde gjennom kampen. I det 27. minuttet fikk Thrandarson heade upresset fra 7 meter, men en feberredning av Pavel Londak holdt trønderne i ledelsen. Derfra og ut handlet det bare om de hvitkledde, og anført av en frisk De Lanlay på venstrekanten kom Rosenborg til flere gode muligheter. Konradsen og Rashani kom begge til gode skuddmuligheter.

De store sjansene uteble, spesielt etter pause. Til tross for mål og én mann mer på banen, slet hjemmelaget med å skape sjanser mot serielederen gjennom kampen.

Se kampsammendraget i sportsnyhetene:

Les også

 1. Grindhaug: Ser fortsatt på Dempsey som en venn

  HAUGESUND (VG) Jostein Grindhaug sier kritikken fra Mark Dempsey er det verste han har opplevd som fotballmann, men…
 2. Eggen om RBKs trekning: – Nå ble jeg faktisk glad

  Rosenborg møter enten APOEL Nikosia eller The New Saints i tredje kvalifiseringsrunde om de forsvarer 3-1-ledelsen mot…
 3. Helland og Ingebrigtsen tror svenskene fikk kultursjokk på Lerkendal

  LERKENDAL (VG) (Rosenborg - Norrköping 3-1) RBK-playmaker Pål André Helland (26) mener forskjellene på svensk og norsk…
 4. John Arne Riise returnerer til spillselskap

  Fire dager etter Aalesund-exit og avskjed med norsk fotball, er John Arne Riise (35) tilbake som ambassadør for et…
 5. 19 år med Riise – her er noen av hans største høydepunkter og kontroverser

  Når John Arne Riise (35) nå setter punktum for livet som fotballspiller, kan han se tilbake på en vanvittig innholdsrik…

Mer om

 1. Tippeligaen
 2. Rosenborg BK
 3. Aalesund FK

Flere artikler

 1. RBK-Rashani har våknet: – Jeg er i slag

 2. Bendtner: - Vil spille Champions League med Rosenborg

 3. Odd holder følge med RBK etter dobbel Occean og Bentley-tunnel: – Aldri scoret et slikt mål

 4. Rosenborg og Aalesund buet av banen etter nitrist forestilling

 5. Lehne Olsen reddet Tromsø med kremmerhus – første seier på 96 dager

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder