VIL VEKK: Álvaro Morata, her for Spania mot Colombia denne uken, skal ikke være fornøyd med å være andrevalg i Real Madrid. Foto: Francisco Bonilla Reuters

Positiv til mulig United-kjøp: – Har alle forutsetninger for å lykkes

Sjekk søndagens oddstips

Den spanske landslagsspissen Álvaro Morata (24) skal være på vei til Manchester United. Dette kan man forvente av ham.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Ifølge den troverdige journalisten José Félix Díaz i Marca har Morata gjort det klart for Real Madrid at han ønsker å forlate klubben.

Og mer eller mindre samtidig som Manchester United bekreftet at Zlatan Ibrahimovic ikke får ny kontrakt, meldte Marca at Morata er svært nær en overgang til José Mourinhos klubb.

Det kan være en meget god idé, tror Petter Veland, Viasats ekspert på spansk fotball.

Få med deg de ferskeste oddstipsene på Tipster!

– Bedre og bedre

– Hvis man ser utelukkende på fotballspilleren Álvaro Morata, og det han har gjort for Real Madrid, Juventus og det spanske landslaget, så er det ingen tvil om at en eventuell overgang vil være veldig bra for Manchester United, sier Veland.

Han understreker at man aldri kan være sikker på at en spiller skal slå til når han selges til et nytt land, men mener Moratas sportslige kvaliteter tyder på at han kan bli en suksess i Manchester United.

– Han har alle forutsetninger for å lykkes der. Han har et målsnitt som bare har blitt bedre og bedre, sier Veland.

Lest denne? Seks franske stjerner som kan ende i Premier League

I den nylig avsluttede La Liga-sesongen var det faktisk bare Lionel Messi som scoret oftere enn Álvaro Morata. Den spanske spissen fullførte sesongen med 15 scoringer på bare 14 kamper fra start og 12 innhopp i seriesammenheng.

– Det er ingen tvil om at han scorer når han spiller. De lærde strides om hvem som er best av Morata og Karim Benzema, men Zinédine Zidane foretrekker Benzema. Derfor har ikke Morata blitt satset på, sier Veland.

Her blir Morata ydmyket på det groveste:

Hardtarbeidende

Eksperten beskriver Morata som en spiller med god avslutningsfot, som kan score på mange forskjellige måter, som er flink til å finne de riktige rommene, og som har alle de fysiske forutsetningene som trengs.

Morata er ingen ukjent mann for United-manager Mourinho. Det var faktisk portugiseren som ga Morata debuten for Real Madrid i 2010. Veland tror spissens hardtarbeidende stil faller i smak hos det som kan bli hans nye manager.

– Det man kan ta Zlatan Ibrahimovic på, er at han ikke er så god defensivt. Det er kanskje ikke den spilleren du vil ha i krigen som frontmann. Der er Morata både bedre og mer vant til å gjøre «drittjobben», sier Veland.

Husk å følge VGs oddstipsside Tipster på Facebook og Twitter.

Han tror Morata kan trenge litt tid til å tilpasse seg, men påpeker at det hjelper å ha landsmenn som David De Gea, Ander Herrera og Juan Mata i klubben.

VGs tips: Storseier for Spania

Spania har vært råsterke så langt i kvalifiseringen; de spilte 1-1 borte mot Italia, og har ellers vunnet 8-0 over Liechtenstein, 2-0 over Albania, 4-0 over Makedonia og 4-1 over Israel.

De spiller offensiv og flott fotball under trener Lopetegui, og etter en middels 2-2-treningskamp mot Colombia i midtuken, tror vi de kliner til med en kjempeseier borte mot Makedonia. Vertene har tapt fire av sine fem første kamper i kvalifiseringen.

Dermed prøver vi oss med et spenstig handikap-spill: Spania-seier med 2-0 i handikap til 2,15 i odds. Kampen vises på Eurosport. Spillestopp er klokken 20.40.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder