TIL SANDEFJORD: Diego Forlán har spilt på verdens største arenaer, og nå kan han spille på Komplett Arena. Her feirer han for scoring på Old Trafford, med Quinton Fortune og Ole Gunnar Solskjær i bakgrunnen. Foto: Erik Hannemann VG

Tidligere Manchester United-spiss kan være på vei til Sandefjord

Uruguays gamle spisshelt Diego Forlán (38) skal være «fascinert» av tanken på å spille på norsk jord, og kan spille Eliteserie-fotball for Sandefjord til høsten.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Sommerferien har inntatt norsk toppfotball, men Sandefjord hviler ikke av den grunn. Lars Bohinens menn ligger på 11. plass i Eliteserien, og har scoret 21 mål på sine 17 kamper.

Det antallet ønsker de å øke, og jakter nå den gamle spisshelten Diego Forlán, en spiss som tidligere har scoret mål for klubber som Manchester United, Atletico Madrid og Villarreal.

Til høsten kan han gjøre det på Marienlyst, Lerkendal og Komplett Arena.

– Må være realistiske

Det er Schalkes tidligere fotballspeider, Terje Liverød, som er mannen bak initiativet.

– Jeg kan bekrefte at det jobbes med å få Forlán til Sandefjord. Selv om han er 38 år, er han den mest profesjonelle spilleren jeg har vært i nærheten av. Han er fullblods proff. Han kan selvfølgelig tilføre laget noe, selv om han ikke har spilt på seks måneder. Han er fortsatt topptrent, vil bli et stort trekkplaster og kan tilføre spillergruppen, byen og regionen et helt annet perspektiv enn noen andre spillere kan, sier Liverød til NTB.

Det største hinderet for en eventuell Forlán-overgang skal være økonomien.

– Jeg kjenner Diego fra tidligere, og han bekreftet for meg i helgen at han er åpen for å spille for Sandefjord i høst. Han fulgte søndagens kamp mot Tromsø på nettet. Sjansen for at vi får det til er ikke veldig stor, men sjansen er der. Men det er snakk om mye penger, slik at vi må være realistiske, påpeker 61-åringen

Liverød har i mange år bodd i Sør-Amerika, og er godt kjent med fotballen der. Han har også et meget godt kontaktnett. VG har vært i kontakt med ham, og han understreker at Forlán er en god venn av ham.

– Har NTB sendt ut en sak om det? De lyver vel sjelden, ler Liverød, som ikke vil si noe mer enn det.

Etter det VG vet er Liverød også i samtaler om å gå inn på eiersiden i Sandefjord Fotball. Visstnok skal ha med seg Mathias Almeyda, som han i sin tid brakte til Lyn da klubben spilte på øverste nivå i Norge.

Fascinert Forlán

Liverød, som er fra Sandefjord, er i konstruktiv dialog med Sandefjord-ledelsen om et samarbeid, slik NTB skrev tidligere i sommer.

– Sannsynligheten for at det går i orden, er ikke veldig stor, men det er mulig hvis de nødvendige garantinene går i orden. Men dette er noe som styret og Lars Bohinen må bestemme

Forlán fanget opp nyhetsmeldingene i Norge via sosiale medier, og ringte mandag kveld til Liverød.

– Jeg er fascinert av ideen, sa Forlan på beskjeden han la igjen til Liverød, som understreker at han i denne sammenhengen ikke er agent.

– Dette er del av en langsiktig plan som jeg har lagt fram for styre og stell i Sandefjord, for å få klubben tilbake til toppen i norsk fotball.

VG har foreløpig ikke lykkes i å komme i kontakt med Lars Bohinen.

Merittert målscorer

Forlán, som har rukket å bli 38 år gammel, slo gjennom i 1998 for den argentinske klubben Independiente, hvor han banket inn 37 mål på 80 kamper. Det fikk Manchester United til å sperre opp øynene, og Sir Alex Ferguson hentet ham i 2002 for syv millioner pund. Han slo aldri til for de røde djevlene, og 95 kamper kamper og 17 scoringer senere forlot han England og satte kursen mot Spania.

Og det gikk langt bedre i sørligere strøk. I Villarreal viste han hvor god han var foran mål, og scoret 54 mål på 106 kamper. I sin første sesong for «den gule ubåten» ble han tildelt Gullstøvelen i Europa, etter å ha scoret like mange mål som Thierry Henry (25). Deretter gikk turen til Atletico Madrid, hvor han fortsatte å levere varene.

I 2008/08-sesongen banket han inn 32 mål for den spanske hovedstadsklubben, og vant dermed Gullstøvelen for andre gang. Forlán er den siste spilleren som ikke heter Lionel Messi, Cristiano Ronaldo eller Luis Suarez til å stikke av med det gjeve trofeet. 74 mål på 134 kamper ble fasit i Atletico for Forlán, før han gikk til Italia og Inter.

Siden har det blitt opphold i Brasil, Uruguay og India.

Den tidligere målmaskinen har hatt en god landslagskarriere også. Han fikk sin debut for Uruguay i 2002, og scoret 36 mål på 112 kamper med flagget på brystet. Etter VM i Sør-Afrika i 2010, ble han kåret til turneringens beste spiller, etter å ha ledet Uruguay til fjerdeplass. Han ble i tillegg delt toppscorer i verdensmesterskapet, med like mange nettkjenninger som Thomas Müller, Wesley Sneijder og David Villa.

Han var Uruguays mestscorende spiller gjennom tidene, før Luis Suarez overtok den tittelen.

Gjennom en lang karriere på toppnivå har han vunnet en rekke trofeer:

Manchester United: Premier League, FA Cup og Community Shield
Atletico Madrid: Europa League, Super Cup
Peñarol: Primera Division
Uruguay: Copa America

I videovinduet under kan du se Forlán i glansdagene, da han ble matchvinner mot Liverpool.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder