OMDISKUTERT: Trygve Kjensli blåste to omdiskuterte straffespark til Aalesund mot Brann i Helgen. Her protesterer Branns Vigo Wormgoor. Foto: Svein Ove Ekornesvåg NTB scanpix

Kjensli dømmer ikke neste runde

Norges Fotballforbundet har ikke satt opp dommer Trygve Kjensli til helgens runde i Eliteserien.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Etter han dømte Aalesund-Brann (3-3) sist helg ble det store diskusjoner om et par av Kjenslis vurderinger. Først og fremst gjaldt det to straffespark til Aalesund, som mange var totalt uenig i.

Til den 19. runde er ikke Kjensli satt opp til noen av kampene.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Jeg ønsker ikke å kommentere saken noe mer. Jeg vil heller ikke kommentere mitt arbeidsforhold med NFF. Jeg føler at den er lagt død fra min side, sier Trygve Kjensli til VG onsdag.

Bakgrunn: – Han er katastrofalt dårlig!

Se og vurder straffene selv her:

– Når dommerne har vært gjennom kontroversielle situasjoner, vet vi ikke hvor lenge oppmerksomheten er der. Det kan være at den tas med til neste kamp, og noen ganger ønsker vi å beskytte dommerne våre, sier Terje Hauge, dommersjef i Fotballforbundet.

Han legger til at det er en kabal med 14 dommere fordelt på åtte kamper som skal gå opp hver helg.

– Hva synes du om Kjenslis innsats i sist kamp?

– Jeg har vært på fjellet og ikke sett Trygve sin kamp, svarer Hauge.

Les også: Slik svarer dommer Kjensli etter kritikken

– Gått for langt

Dommersjefen mener kritikken mot Kjensli har gått altfor langt i medier og blant fotballfamilien etter søndagens kamp.

– Måten trenere, spillere, medier og andre har behandlet Trygve synes jeg har gått for langt, uten at jeg har sett kampen. Det går mot karakteren Trygve og ikke dommeren Trygve, sier Hauge og fortsetter:

– Det dras opp gamle historier og da kan du sikkert finne feil ved alle dommere. Sånn er fotballen. Medier kjøper enkle Twitter-meldinger. Vi tåler kritikk og uenigheter, men når det går over i person blir jeg oppgitt, sier Hauge.

– Hvordan vurderer du sesongen til Kjensli?

– Vi måler våre dommere hver helg og jeg synes Trygve har hatt en god sesong til nå. Vi er fornøyd med han. Heldigvis har han vært med lenge og tåler dette også, sier Hauge.

Slik tipper VG Premier League

Flere kritikere

Tidligere toppdommer Per Ivar Staberg var blant annet rask med å melde at Kjensli burde få seg en pause.

– I min verden fortjener Kjensli en pause fra Eliteserien. Hvor lenge han burde være utestengt, er jeg ikke sikker på, men han burde få bruke OBOS-ligaen til å komme seg i form igjen, og så kan han komme tilbake hvis han dømmer godt nok. Jeg synes han er en av de mest ujevne dommerne i ligaen, sa Staberg til VG.

Se også: Aalesund-stjerne nektes å trene med laget

Dommer Kjensli sa til VG tidligere i uken at han sto på valget om å gi Mostafa Abdellaoue straffe i andre omgang, mens han var mer usikker på den Aron Thrandarson fikk.

Oslo-dommeren prøvde å ikke legge seg opp i kritikk, signert Sandefjord-trener Lars Bohinen, Brann-speider Lars Tjærnås, Skeid-trener Tom Nordlie og tidligere proff John Arne Riise i sosiale medier for eksempel.

– Jeg holder meg bevisst unna sosiale medier. Klok av skade leser jeg ikke sosiale medier i slike stunder. Det får stå for deres regning, sa han.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder