SLÅTT UT: Lieke Martens og Toni Duggan jubler etter at Martens akkurat har sendt Barcelona i føringen mot LSK Kvinner. Til venstre Ingrid Syrstad Engen og Isabelle Bachor. Foto: Hagen, Fredrik / NTB scanpix

Lillestrøm sjanseløs mot overmakten: - Dritskuffet

ÅRÅSEN (VG) (LSK Kvinner-Barcelona 0–1, sammenlagt 0–4) Lillestrøm skulle ha revansj etter overkjørselen i Barcelona. Den fikk de aldri.

I stedet ble det en marerittstart i returmøtet på Åråsen i kvartfinalen i Champions League.

For det tok bare syv minutter før den nederlandske landslagsstjernen Lieke Martens fikk stå helt alene på 16-meteren. 26-åringens skudd klarte ikke Cecilie Fiskerstrand å redde.

– Dette er referansen på hvor nivået ute i Europa ligger på, sa Jesper Mathisen i TV 2-studio.

les også

LSK Kvinner-profil foran Barcelona-møtet: – Nå vet vi mer hva som kommer

– Jeg er overrasket over nivåforskjellen. De er bedre enn vi trodde og det gikk fortere enn vi trodde. Jeg skulle ønsket vi var litt nærmere, men det er vi ikke, sier Guro Reiten.

– Det må vi ta med oss inn i hverdagen, for det er dette nivået vi skal jobbe mot.

– Dere snakket om en revansj?

– Jeg er drittskuffet og så blir jeg irritert når vi slipper inn mål så tidlig. Sist var det etter tre minutter, i dag er det etter åtte minutter. Det er en kjip start. Prestasjonen i dag er bedre enn i Barcelona, men den er fortsatt ikke god nok, sier Reiten til VG.

LSK, som måtte ha mål etter 0–3-tapet i Barcelona, ble liggende veldig lavt i en 4–5–1-formasjon i 1. omgang og lot katalanerne trille ball. Synne Skinnes Hansen fikk en håpløs oppgave alene på topp.

VG Live: Vi fulgte kampen i vårt direktesenter

De første 45 minuttene skapte ikke Lillestrøm noenting, og det florerte med personlige feil som LSK kunne blitt straffet for hvis Barcelona-spillerne hadde vært mer på hugget.

les også

Ada Hegerberg sentral da Lyon slo ut Caroline Graham Hansens Wolfsburg

Det ble litt bedre i 2. omgang. Da kom LSK frem på banen. I 55. minutt varmet en nydelig kombinasjon mellom landslagsspillerne Guro Reiten og Emilie Haavi før Ingrid Syrstad Engen avsluttet like over.

Deretter måtte LSK-keeper Fiskerstrand både høyt og lavt ved et par anledninger. Barcelona traff også stolpen. Nå venter en semifinale mot Bayern München.

– Det føles som avstanden er stor. Vi gjør en bedre kamp i dag, men vi skaper jo for lite, fastslår trener Hege Riise.

– Jeg hadde håpet at avstanden opp skulle vært mindre, men de er gode - rett og slett, oppsummerer kaptein Ingrid Moe Wold.

Best hos Lillestrøm i kveld: Anja Sønstevold som midtstopper.

PS! Det mest positive på Åråsen var tilskuertallet: 5655.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder