MØTER SOLSKJÆR: Pep Guardiola og hans Manchester City gjester Old Trafford onsdag kveld. Foto: Darren Staples / Sportimage/PA Images

Guardiola til VG om Solskjær: – Vi føler oss alene

MANCHESTER (VG) Manchester City-manager Pep Guardiola (48) kommer med en støtteerklæring til byrival Ole Gunnar Solskjær (46) før derbyet mot Manchester United.

På VGs spørsmål om han synes det er rettferdig at det allerede stilles spørsmål rundt den permanente ansettelsen av nordmannen som United-manager, svarer Guardiola:

– Jeg er nær Solskjær. Jeg forstår posisjonen hans fullstendig. Jeg er med ham.

– Vi er alene, vi føler oss alene, og derfor forstår jeg fullt ut hvordan han føler seg. Det har skjedd med meg, det har skjedd med alle managere i verden. Vi får bli hvis vi vinner, hvis ikke er vi i fare. Uansett hva som skjer, er det realiteten, vi må akseptere det. Hvis ikke må du bli hjemme. Det er sånn det er. Jeg forstår ham godt og jeg føler med ham. Jeg støtter ham. Helt ærlig, sier Pep Guardiola til VG.

les også

Solskjær på spørsmål om han er riktig mann: – Ikke opp til meg å si

– Har ikke tid

«Jeg trenger tid. Jeg vet at jeg ikke har tid», sa Guardiola selv ifølge The Guardian da han ble presentert som Manchester City-manager i 2016, og hans første sesong beviste dette ettersom klubben endte på fjerdeplass i Premier League. Den påfølgende sesongen ble de seriemestere.

VG spurte spanjolen om hvor lang tid han mener Solskjær trenger for å gjenoppbygge Manchester United.

– Jeg vet ikke, for jeg er ikke der, sier Guardiola.

– Du sa at du trengte tid da du kom til City. Solskjærs posisjon er kanskje lignende?

– Alle trenger tid. Men samtidig har vi ikke tid, sier 48-åringen.

Her kan du se en gjennomgang av hva som skrives om Solskjær, Guardiola og Manchester-derbyet i de britiske avisene dagen dagen før storkampen:

Må vinne

Guardiola, som bekrefter at stjernen Kevin De Bruyne mister onsdagens oppgjør, forventet et skjerpet og godt Manchester United-lag etter det ydmykende 0–4-tapet mot Everton på søndag.

– Litt, ja, svarer City-manageren på spørsmål om han er bekymret for at United kommer til å være enda mer sultne på å slå tilbake etter et så svakt resultat i den foregående kampen.

les også

Solskjærs jobb er nesten umulig

– Det er et derby. Det er alltid spesielle kamper. Alle spillerne gjør sitt beste for seg selv, for fansen og for klubben. Jeg så kampen mot Everton, og jeg har sett for meg hva som kan skje mot oss, sier Guardiola og fortsetter:

– Jeg forventer det beste United. Jeg er sikker på det. De har stolthet. Fotballspillere har stolthet til å gjøre sitt beste, og i morgen kommer det til å skje. Vi forbereder kampen som alltid, med deres styrker og svakheter, og prøver å vinne kampen.

Mens Manchester United kjemper om en plass blant topp fire, kan derbyet bli avgjørende i gullkampen for Manchester City. Kun seier er godt nok; ved uavgjort eller tap vil Liverpool beholde tabelltoppen med tre kamper igjen å spille for begge lag, mens en City-seier vil gi dem overtaket før sluttspurten.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool23221054153967
2Manchester City24163565273851
3Leicester City24153652242848
4Chelsea2412484132940
5Manchester United249783629734
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder