Erling Braut Haaland med fem mål på to kamper: – Formidabel start

(St. Pölten – Red Bull Salzburg 0–6) Erling Braut Haaland (19) fortsetter storspillet i Østerrike. Mot St. Pölten ble det to nye fulltreffere.

Sist lørdag scoret den norske spissen hat trick mot Wolfsberger. I dag fulgte Braut Haaland opp med to nye mål i bortemøtet med St. Pölten - som vises på VG+.

19-åringen fra Rogaland sendte Salzburg i ledelsen etter 30 minutter. Han var iskald alene med keeper og løftet ballen over Cristoph Riegler.

I 50. minutt var Haaland frempå igjen og sørget for 3–0 med en nydelig stuss. Sønnen til Alf-Inge Haaland hadde også assist på 4–0-målet til Takumi Minamino før han ble tatt av banen etter 62 minutter. Han parkerte forsvaret, og alene med keeper var han uselvisk, og serverte lagkameraten.

Til slutt endte det 6–0 til guttene fra Mozarts fødeby.

Slik kom Haalands hat trick sist helg:

Per Joar Hansen, assistenttrener på landslaget, er imponert over Haaland.

– Hva skal man si om det? Han har fått en formidabel start, det er det ingen tvil om. Det er klart at han har meldt seg på en diskusjon rundt en mulig spissrolle for landslagskampene i september. Han har jo ikke bare bidratt med mål, men gjør en veldig bra jobb i forsvarsspillet og har tatt steg der også. Han er en spiss etter min og Lars (Lagerbäck, landslagstrener), sin smak, sier Hansen.

les også

Spansk ekspert hyller Ødegaard: Enormt viktig for laget

Ola Kamara har slitt med spilletid og byttet klubb til DC United, Bjørn Maars Johnsen sliter også med manglende tillit og Tarik Elyounoussi brukes på midtbanen i AIK. Alexander Sørloth har først de siste dagene spilt fast etter overgangen til Trabzonspor.

Men Hansen sier det for tidlig å svare på om Haaland er med i landslagstroppen i begynnelsen av september.

Haalands fasit på de første fire ligakampene er seks mål og to assist. I tillegg til et hat trick i cupen mot vSC-ESV Parndorf i første runde.

Men han er likevel ikke toppscorer i den østerrikske ligaen, slik han var etter tre kamper.

Israeleren Shon Weissmann scoret nemlig fire ganger for Wolfsberg hjemme mot Mattersburg lørdag, og med det er han oppe i sju mål.

Mot Real Madrid ble det bare nesten:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder