MØRK SKYGGE: Cristiano Ronaldo har en kjempesesong i Juventus, men fremdeles henger det en voldtektsanklage over ham. Foto: Jonathan Moscrop / Sportimage/PA Images

Storavis: Ronaldo holdes unna USA

Juventus kommer ikke til å spille kamper i USA denne sommeren. New York Times mener det handler om frykt for at voldtektsanklagede Cristiano Ronaldo (34) skal bli arrestert.

 • Trond Johannessen

Artikkelen er over ett år gammel

Det italienske mesterlaget cruiser inn til sitt åttende strake seriemesterskap, og skal som vanlig delta i International Champions Cup i sesongoppkjøringen. Klubben har en mangeårig avtale med arrangøren, New York-baserte Relevent Sports.

«Arrangøren av den høyprofilerte sommerturneringen for verdens beste klubber har bestemt seg for å holde Juventus og Cristiano Ronaldo vekk fra USA dette året, og dermed eliminere risikoen for at den portugisiske stjernen blir arrestert av myndighetene som en del av voldtektsetterforskningen i Las Vegas», skriver New York Times.

les også

Avis: Politiet ber om Ronaldo-DNA etter voldtektsanklagen

De fleste kampene skal etter planen avholdes i USA, men det spilles på flere kontinenter og Juventus skal trolig til Singapore eller Kina. Tottenham og Manchester United er mest sannsynlige motstandere, sistnevnte kanskje fortsatt ledet av Ole Gunnar Solskjær, Cristiano Ronaldos gamle lagkamerat.

Fikk ny advokat

Fem ganger Gullballen-vinner Ronaldo er inne i sin første sesong i Juventus, der han har vært strålende og står med 24 mål og 12 målgivende pasninger etter 36 kamper. Den største kvelden var da portugiseren scoret alle tre målene og Juventus snudde 0–2 til 3–2 mot Atlético Madrid, i returen i 8-delsfinalen i Champions League.

UENIGE: Cristiano Ronaldo og Kathryn Mayorga møttes på en nattklubb i Las Vegas. Versjonene er svært ulike om hva som skal ha skjedd eller ikke skjedd. Foto: SPLASHNEWS

Etter å ha vunnet turneringen tre år på rad med Real Madrid, har han nå gjort Juventus til en av storfavorittene. Samtidig har Ronaldo en voldtektsetterforskning hengende over seg.

Kathryn Mayorga hevder at fotballstjernen voldtok henne på et hotellrom i 2009. Senere mottok hun 375.000 dollar (3,15 millioner kroner) for å droppe anklagene, men gjennom en ny advokat har Mayorga levert en sivil klage til det amerikanske rettsvesenet for å få taushetserklæringen opphevet.

les også

Nye Ronaldo-opplysninger: Slik ble svarene endret i voldtektssaken

Ifølge den nye advokaten hennes, var ikke Mayorgas psykiske tilstand god nok til å signere en taushetserklæring.

I fjor først snakket hun for første gang i det tyske sportsmagasinet Der Spiegel om det som skal ha skjedd på Palms Hotel i Las Vegas. Der Spiegel omtalte saken første gang 28. september. Der forklarte Mayorga sin versjon, om hvor traumatiserende hendelsen har vært for henne. Tre dager senere annonserte politiet i Las Vegas at etterforskningen av saken skulle åpnes igjen.

TIL RONALDO-ANGREP: Leslie Stovall, Kathryn Mayorgas advokat, under en pressekonferanse i fjor høst. Foto: John Locher / TT NYHETSBYRÅN

Juventus: Normalt

Ronaldo benekter hennes versjon på det sterkeste. Han har hele tiden hevdet at samleiet var frivillig.

Der Spiegel har skrevet at de sitter på et «konfidensielt dokument» der det ifølge magasinet nærmest innrømmes at Ronaldo hadde sex med Kathryn Mayorga mot hennes vilje. Der Spiegel er også i besittelse av «hundrevis av andre tilleggsdokumenter».

les også

Fortjener å bli tatt på alvor

VG har sett dokumentasjonen Der Spiegel baserer historien på. Noe kommer fra lekkasjen Football Leaks, der VG var en del av et internasjonalt medienettverk, mens andre deler av informasjonen kommer fra andre kilder.

«Ronaldos rettslige problemer spilte en rolle da Juventus’deltagelse ble satt opp, ifølge personer som er kjent med sommeropplegget», skriver New York Times.

En talsmann for Juventus sier at å «dra østover» var normalt, etter at klubben har vært i USA i de siste sesongene. I 2016 spilte Juventus i Australia, i 2017 og 2018 i USA.

Mer om

 1. Cristiano Ronaldo

Flere artikler

 1. Amerikansk advokat får ikke tak i Ronaldo: – Lever som konger

 2. Avviser Bloomberg-påstand om at Ronaldos voldtektssak droppes

 3. Statsadvokat: Cristiano Ronaldo blir ikke tiltalt for voldtekt

 4. Peil forklarer: Voldtektsanklagen mot Cristiano Ronaldo

 5. Cristiano Ronaldo jakter historisk kvadrupel etter utrolig hat trick

Fra andre aviser

 1. Ronaldo-hat trick sendte Juventus videre i ellevilt comeback: – Kongen av Champions League

  Aftenposten
 2. Sint sørkoreaner tok flyet til Stockholm for å konfrontere Ronaldo

  Bergens Tidende
 3. Det stormer rundt Ronaldo: – Han ser sliten ut

  Aftenposten
 4. Ungguttene til Ajax rystet Ronaldo

  Aftenposten
 5. Sint sørkoreaner tok flyet til Stockholm for å konfrontere Ronaldo

  Fædrelandsvennen
 6. Ungguttene til Ajax rystet Ronaldo

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no