Horneland om Hellands fryseboks-feiring: – Bare humor

TRONDHEIM (VG) (Rosenborg-Linfield 4–0, 6–0 sammenlagt) Pål André Helland (29) var tilbake fra start for første gang på lang tid, og leverte scoring, og en feiring som blir snakket om.

Erik Eikebrokk

Helland har vært ute i kulden lenge, og fikk en sjelden mulighet til å starte en Rosenborg-kamp. Høyrevingen svarte med to målgivende pasninger, og én scoring. Scoringen feiret han med å vise at han frøs; at han var «ute i kulden».

– Det er bare humor, men vi håper jo at han har lyst til å spille. Det viser han på feltet. Han viser det i hverdagen, sier Horneland.

– Det er litt galgenhumor som vi på benken har tullet litt med, forklarer Helland selv, hele svaret kan du se i videoen over.

– Passive og kjedelige

To mål fra vikarkaptein Anders Konradsen, samt ett fra innbytter David Akintola gjorde at det ble fire med Hellands scoring, og 6–0 sammenlagt. Likevel var ikke Eirik Horneland spesielt fornøyd.

– Det var ikke kjempevanskelig. Det bar preg av det i første omgang at vi tok for lett på det, og møtte ikke opp med de rette holdningene til å spille dem ut og angripe tøffere. Jeg syns vi var passive og kjedelige, sier Horneland til VG.

– Bare å nyte

Konradsen har nå fire mål på sine to siste kamper.

– Som indreløper i Rosenborg har jeg som mål å lukte på mellom åtte og ti mål i løpet av en sesong, sier Konradsen til VG.

Enda viktigere: Rosenborg er ett steg nærmere gruppespillet i Champions League etter å ha holdt lekestue hjemme mot Linfield.

– Det var vel ikke det beste laget vi har spilt mot i Europa-sammeheng. Men man er alltid spent før en slik kamp på hva som venter en. Sett i ettertid er vi bedre enn Linfield på alle parametre; fysisk, teknisk, taktisk, kollektivt. Jeg syns vi gjør jobben profesjonelt og godt over to runder.

– Er du i ditt livs form?

– Jeg liker å tro at jeg alltid har litt å gå på, men formen er veldig god. Både beina, hodet og alt går veldig lett. Så da er det bare å nyte så lenge det varer.

– Jeg trives kjempegodt i denne indreløperrollen. Jeg vet at jeg har en god timing både på dødball og innløp i boks, og så er det en konsekvens av at det er flere og flere som føler seg bra. Ting flyter enklere og folk har mye mer selvtillit, sier Konradsen.

– Landslaget neste?

– Det har jeg ingen tanker om. Det er flust av veldig gode midtbanespillere på landslaget, så det tror jeg blir tøft.

– Har «svensken» nummeret ditt?

– Lagerbäck? Det aner jeg ikke.

VG Live Rosenborg-Linfield minutt for minutt

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder