IMPONERTE: Brandon Williams (t.h.) mottok stående applaus fra tribunen og et varmt håndtrykk av Ole Gunnar Solskjær da han ble byttet ut på overtid mot Brighton. Foto: Martin Rickett / PA Wire

19-åring gir Solskjær uventet hodebry: – Har ikke gjort noe feil

MANCHESTER (VG) Brandon Williams (19) kan være i ferd med å danke ut den 15 år eldre konkurrenten Ashley Young (34) fra startoppstillingen til Manchester United.

Det høyrebente venstrebacktalentet startet søndag sin første Premier League-kamp da Brighton ble slått 3–1 på Old Trafford. Årsaken var at Young, veteranen med det noe villedende etternavnet, var ute med suspensjon.

Williams så ikke ut til å være preget av anledningen: Unggutten løp utrettelig opp og ned Uniteds venstreside og imponerte like mye defensivt som offensivt, langt mer eventyrlysten enn høyreback Aaron Wan-Bissaka. Old Trafford-publikummet ga ham stående applaus da han ble byttet ut på overtid.

les også

Bildene Solskjær ikke ville se: Nøkkelspiller ut på båre etter kampslutt

Han ble også stemt frem som banens beste spiller av Manchester United-fansen på sosiale medier.

– Brandon var strålende, sier Solskjær på pressekonferansen på Old Trafford, der han dukket opp mer enn en time etter kampslutt.

– Han har spilt bra før, men du vet aldri hvordan han kommer til å reagere på å starte sin første kamp i Premier League. Det virket som han gledet seg. Jeg sa det til ham på torsdag (da han satt på benken i Europa League): «Bare gled deg til denne». Jeg synes det var mest rettferdig mot ham å få hvile på torsdag når han skulle starte sin første seriekamp, sier nordmannen.

les også

Solskjær jubler for «sesongbeste» etter United-herjing mot Brighton

Når en journalist sier at «det ser ut som Williams har gjort nok til å bli førstevalget» foran Ashley Young, nå som Luke Shaw er ute med en langtidsskade, svarer Solskjær:

– Han har ikke gjort noe feil siden han kom inn i laget. Han gjør det vanskelig for meg å vrake ham. Han har virkelig, virkelig imponert meg, det må jeg si. Han gjør det definitivt vanskelig å holde ham ute av laget.

Uniteds lynving Daniel James er også imponert over den siste i rekken av mange lovende unggutter som er i ferd med å slå igjennom på førstelaget.

– Brandon var utrolig i dag. Han er kjempegod på trening hver dag. Han har en utrolig innstilling. Han fortjener enormt med ære for måten han spilte på i sin første kamp fra start i Premier League, sier James til Manchester Uniteds TV-kanal.

Williams’ inntog på Uniteds førstelag har kommet litt ut av det blå. Navnet hans dukket først opp da han ble tatt ut i Manchester United-troppen som reiste til Paris for å spille returkamp mot PSG i Champions League i mars, men unggutten fikk ikke plass i den endelige kamptroppen.

les også

Solskjær advarer supertalent: – Han vet hvorfor

Da det ble klart at Manchester United kom til å spille i Europa League denne sesongen, så Solskjær positivt på det og ramset opp tre unggutter som kunne få mer spilletid i turneringen: Mason Greenwood, Tahith Chong og James Garner. Williams ble ikke nevnt, og heller ikke tatt ut i United-troppen som reiste på sesongoppkjøring til Australia i juli.

Nå er han trolig den tenåringen som er nærmest en fast plass på laget, etter å ha imponert fra start i to Europa League-kamper, særlig borte mot Partizan, da han skaffet et straffespark og ble hyllet som fryktløs og tapper av Solskjær.

Manageren har fått noe nytt å bekymre seg over når han skal ta ut laget til bortekampen mot Sheffield United om to uker. Men denne hodepinen ville han ikke vært foruten.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool16151040142646
2Leicester City16122239102938
3Manchester City16102444192532
4Chelsea169253124729
5Manchester United166642519624
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder