Ranheim-treneren med Rosenborg-stikk etter ny seier

RANHEIMSFJÆRA (VG) (Ranheim-Strømsgodset 1–0) For tredje gang på tjue hjemmekamper i Eliteserien holdt Ranheim «nullen» på hjemmebane. Dét, og Michael Karlsen scoring, var nok til å slå tabellnabo Strømsgodset.

 • Erik Eikebrokk

– «Nye Ranheim», hva er det? Å ja, at vi holdt nullen på hjemmebane. Det var fokus i dag det. Vi har sluppet inn for mange mål på hjemmebane, sier Ranheim-trener Svein Maalen til VG etter 1–0-seierne.

Før kampen sa Maalen at laget hans skulle være mer kyniske og direkte, samtidig som de skulle beholde egen identitet.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

– Det handler om at vi har utviklet oss. Vi har fått mer smartness i laget og er mer solide defensivt, og mer tålmodige i valgene på vei fremover.

Rosenborg-inspirert

Det førte til at det vanligvis så «fotballromantiske» og litt naive laget i blått i perioder la seg lavere og mer samlet i 4–5–1, og trillet ballen mindre på tvers og sideveis i eget forsvar. Grepet var, mildt sagt, nødvendig etter at laget hadde sluppet inn elleve mål på fire hjemmekamper så langt i sesongen.

– Ranheim-troppen aldri har vært så sterk som den er i år.

Trønderne Magnus Blakstad, Torbjørn Heggem og Olaus Jair Skarsem var blant banens beste spillere. De to sistnevnte er utlånt fra Rosenborg.

– Vi er inspirert av den trønderske fotballen som Rosenborg spilte en gang i tida. Mange av spillerne våre er dyrket i den måten å spille på, det er nok en av suksessfaktorene. Vi har jobbet med dette over lang tid og tror på den filosofien med rak rygg - hele tida.

VG Live Ranheim v Strømsgodset minutt for minutt

Tidlig seiersmål

Defensivt hang Maalens menn bedre sammen enn på lenge. Offensivt herjet Ranheim-spiss Michael Karlsen med borteforsvaret. Spesielt Mounior Hamoud ble «smågutt» i duellene med Ranheims spisskjempe.

Første advarsel fikk Hamoud og kompani etter ni minutter, da Karlsen headet ballen i mål. Men dommer Ola Hobber Nilsen blåste for offside, til Karlsens fortvilelse.

Minuttet etterpå var derimot Karlsen på riktig side - til riktig tid.

Jakten på ny Godset-trener

Strømsgodset kunne utlignet etter en snau halvtime, da Martin Rønning Ovenstad Rønning fikk kanontreff fra langt hold. Ballen gikk i tverrliggeren. Nærmere enn det skulle ikke bortelaget komme.

– Det har vært sånn en liten stund nå. Vi må bruke ferien godt, og så må vi heve oss betraktelig når vi kommer tilbake etter ferien, sier Strømsgodset-kaptein Jakob Glesnes.

Mot Ranheim var det vikartrener Håkon Wibe-Lund som ledet laget. Når spillerne returnerer etter «tre ukers ferie» kan det være med ny trener på plass.

– Det er viktig for gruppa at vi får en avklaring rundt det. Nå er det «Wibe» som styrer, og det er vi fornøyd med, men vi ønsker en avklaring om det er han som blir med videre, eller hva som skjer.

– Har spillergruppa kommet med noen ønsker?

– Vi har hatt en samtale med styret, og så får de jobbe videre med det. Jo fortere det kommer på plass jo bedre, men de må ikke forhaste seg heller. Det må være riktig avgjørelse som blir tatt.

Tannløse Godset

Et tannløst og fantasiløst bortelag fra Drammen var ikke i nærheten av å skape en sjanse i andre omgang.

Det gjorde heller ikke hjemmelaget, men ettmålsledelsen fra første omgang var aldri truet.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
 • Champions League-kvalifisering

Mer om

 1. Eliteserien
 2. Ranheim IL
 3. Strømsgodset IF
 4. Norsk fotball

Flere artikler

 1. «Årets mål»-kandidat fra Karlsen: – Kommer garantert til å prøve igjen

 2. Ranheim-treneren om Adegbenro: – Han må være en av de beste spillerne i Eliteserien

 3. – Det holdt på å gå gærent i dag også, så det er et problem vi har

 4. Ranheim gikk bananas mot Viking: - Resultatet lyver

 5. Brann pepet ut etter hjemmetap for Ranheim

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder