Alisson utvist da Liverpool økte forspranget

(Liverpool - Brighton 2–1) Liverpool leder nå Premier League med hele 11 poeng etter seieren over Brighton, men det ble dramatikk på Anfield.

På stillingen 2–0 til Liverpool drøyt ti minutter før slutt ble keeper Alisson Becker utvist da han handset utenfor feltet.

På det påfølgende frisparket scoret Lewis Dunk, etter at dommeren ga klarsignal til å ta frisparket mens keeperinnbytter Adrian stilte muren, og Brighton-spilleren hadde målet åpent.

Liverpool-spillerne raste mot dommeren etter målet, men Martin Atkinson lot målet stå.

– Jeg aner ikke hva som skjedde. Jeg står i muren og er opptatt med å sette opp den. Dommeren godkjente det og da må vi akseptere det. Det er synd, men vi fikk med oss de tre poengene, sa Virgil van Dijk til Premier League Productions ifølge BBC.

11 poengs luke

Men Liverpool sikret seieren, og etter at Manchester City avga poeng borte mot Newcastle, har Liverpool 11 poengs luke ned til City og Leicester. Sistnevnte har en kamp mindre spilt, og møter Everton søndag.

– Vinner Leicester i morgen, så er de åtte poeng bak oss. Vi tenker ikke på sånne ting. Vi tenkte på å vinne kampen, sa Jürgen Klopp om ligaledelsen.

les også

Her er Liverpool bare nummer 30 i Europa

Everton er også motstander for Liverpool i neste kamp. Førstkommende onsdag er det Merseyside-derby, da må Alisson stå over.

Da kan de sette klubbrekord i antall kamper uten tap i den øverste divisjonen. Med dagens seier har Jürgen Klopps menn gått 31 kamper uten å tape, det er tangering av rekken fra mai 1987 til mars 1988, ifølge Opta.

Kan bli kåret til verdens beste

Virgil van Dijk sørget for å gi hjemmepublikum en gledelig første omgang på Anfield. To ganger stanget han inn perfekte legg fra Trent Alexander-Arnold, først på et frispark, deretter fra en corner.

Brighton spilte godt, og yppet seg stadig, men det var først på frisparket etter utvisningen de fikk uttelling. På slutten forsvarte Liverpool seg godt.

Nederlandske van Dijk er en av fem nominerte til Gullballen-prisen, for beste spiller i 2019. Lionel Messi og Cristiano Ronaldo er de antatt tøffeste konkurrentene. Frenkie De Jong og Kylian Mbappé er også nominert.

Om van Dijk skulle vinne blir han første forsvarsspiller siden Fabio Cannavaro i 2006 til å vinne prisen.

DOBBEL: Virgil van Dijk feirer sin andre scoring mot Brighton lørdag. Foto: Jon Super / AP

Premier League

SVUTMP
1Liverpool21201050143661
2Manchester City22152562253747
3Leicester City22143547212645
4Chelsea22123739291039
5Manchester United2297636251134
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder