Brann slo tilbake mot Sandefjord: – Deilig revansj

Bergen (VG) (Brann – Sandefjord 3–1) Etter å ha blitt utklasset mot Bodø/Glimt i forrige runde, så var det et revansjelystent Brann som feide over Sandefjord søndag kveld.

 • Axel Fagerbakke

På ti minutter smalt Brann inn tre mål i nettet bak Sandefjord, og sjokkerte bortelaget.

– Det var en deilig revansj. Det var en viktig kamp for oss. Viktig å komme tilbake og revansjere en pinlig kamp i Bodø, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen til Eurosport etter kampen.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

Brann hadde nemlig noe å bevise etter tapet mot Bodø/Glimt og gikk rett til verks.

Thomas Grøgaard, som hadde fått sjansen fra start etter Ruben Kristiansens forferdelige kamp i Bodø, plukket opp ballen og pisket inn et presist innlegg. Inne i feltet var Robert Taylor først fremme, og startet showet.

– Vi trenger ikke å snakke om forrige kamp. Det vi viser på banen i dag snakker for seg selv. Vi burde ha vunnet med minst fire mål, sier finnen til VG etter kampslutt.

Det gikk ikke lange tiden før hjemmesupporterene kunne juble igjen. Brann gikk rett i angrep og vant en corner. Den var dårlig slått og var ikke i nærheten av å treffe noen Brann-spillere. Men hva gjør vel det når man heller kan treffe Sandefjord-spillere? Etter en liten omvei innom ryggen til en motstander falt ballen ned til en offsideplassert Gilbert Koomson. Siden ballen kom fra motstander var det ikke offside, og vingen gjorde ingen feil fra to meters hold.

les også

Nysignering avgjorde med klassescoring på overtid for Odd: – Finnes ingen bedre følelse

Hjemmelaget viste ingen tegn til å slå på bremsene. Bare minutter senere var Koomson på farten igjen. Etter en fin involvering fra Daouda Bamba, parkerte ghaneseren en haug med Sandefjordspillere før han fra spiss vinkel klinte ballen til side for Jacob Storevik i Sandefjord-målet. Koomsons femte mål for sesongen var et faktum.

– Han er den heiteste i Norge akkurat nå! Han er fantastisk og har tatt veldig store steg, sier Lars Arne Nilsen til VG.

Sandefjord ble til tider noen numre for små, men etter tyve minutter løsnet det. Vegard Forren ruste noe urutinert inn i en duell. Dommer Rohit Saggi nølte ikke og kveldens første straffepark gikk til Sandefjord.

Ali Ahamada viste noen av sine ekstremferdigheter på strek da han stoppet forsøket fra Rufo.

Men ifølge dommer var det skjedd noe ulovlig. Det er uklart om han dømte for at Ahamada var for tidlig ute eller om han felte Rufo på returen.

– Jeg skjønte ikke hva han sa, fordi jeg var på linja. Så jeg skjønte ikke avgjørelsen, eller hvorfor han ga meg gult. Men det er hans avgjørelse, sa Ahamada til Eurosport.

Uansett, nytt straffespark ble dømt, og Marcos Celorrio var bedre enn lagkamerat Rufo når han satte den presist nede i venstre hjørne.

les også

Branns utskjelte angrep skinte i Brann seier.

Andre omgang var ikke like innholdsrik som den første. Det ble med det ene målet for gjestene, og Brann hadde god kontroll. Hjemmelaget ble også snytt for en fjerde scoring etter en feil avblåsing for offside.

Brann hadde også flere store sjanser til å øke ledelsen, men var lite effektive. Lars Arne Nilsen kan si seg fornøyd med reaksjonen spillerne viste etter det flaue tapet i forrige runde.

– Jeg kunne godt hatt ennå flere mål slik vi spiller i dag, men det viktigste er at vi skaper en haug med sjangser og får revansj.

For Sandefjord ser det mørkere ut. Dette var lagets femte strake tap, og de befinner seg nå definitivt i bunnstriden.

– Det er tøft. I dag taper vi kampen når det til tider ser ut som vi fremdeles er i bussen. Vi er ikke klar til å spille og blir straffet mot et så godt lag som Brann. Det er tøft for et nyopprykket lag, men slikt skal ikke skje, sa hovedtrener Marti Cifuentes til VG.

Kaptein Lars Grorud mener også det er ti minutter som ødelegger hele kampen.

– Vi er nødt til å bli tøffere i egen boks. Det er vanskelig å vinne fotballkamper når vi slipper inn to til tre mål i hver kamp.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt19172067204753
2Rosenborg19105436201635
3Odd1911263628835
4Molde19111746232334
5Vålerenga199552926332
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mer om

 1. Brann
 2. Sandefjord
 3. Lars Arne Nilsen
 4. Gilbert Koomson
 5. Eliteserien

Flere artikler

 1. Brann snublet hjemme mot Start : – Vi er veldig ustabile

 2. Brann-treneren om 2.-omgangen: – Vi var «on fire»

 3. Koomson forklarer feiringen: – Hun gjør meg mer besluttsom

 4. Pluss content

  Før avspark: Les deg opp på 3. runde i Eliteserien

 5. Bodø/Glimt viste muskler da de snudde til seier: – Dette var fantastisk

Fra andre aviser

 1. Herjet da Brann slo tilbake etter fiaskokampen

  Aftenposten
 2. Brann slo tilbake etter fiaskokampen

  Aftenposten
 3. Her går det på ræv for Brann på bortebane igjen

  Aftenposten
 4. Branns matchvinner: – Jeg håper å score mer enn ti mål

  Aftenposten
 5. Se flausen i prestisjekampen: Her gjør han ydmykelsen komplett

  Aftenposten
 6. Acosta-tabbe da Brann kastet vekk poengene mot Rosenborg

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no