I FORM: Harry Kane tar med seg kampballen hjem etter hat trick mot Fulham i helgens FA-cup-kamp. Her sammen med lagkamerat og keeper Michel Vorm. Foto: Eddie Keogh Reuters

Mener Europa-spill kan gi Tottenham engelsk gull

Her er torsdagens oddstips

Wembley har delvis vært Tottenhams hjemmebane denne sesongen. Det kan gi dem en stor fordel i FA-cupen.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Det mener i hvert fall toppscorer Harry Kane.

– Det vil være en fordel, ett hundre prosent. Hvis vi kommer videre til neste runde i FA-cupen, så spilles semifinalen på Wembley, sier Kane ifølge Talksport.

Les mer: Kylian (18) er Europas heteste stortalent: – Helt spesiell

UEFA-krav gir Wembley-rutine

Torsdag tar Tottenham imot belgiske Gent i Europa League, i et forsøk på å snu 1-0-tapet i den første kampen til avansement. Kampen spilles på Wembley og blir Tottenhams fjerde på den tradisjonsrike arenaen denne sesongen.

Grunnen til at Tottenham er nødt til å flytte sine europeiske kamper til Wembley, er at de er i ferd med å bygge en splitter ny stadion like ved den nåværende hjemmebanen White Hart Lane. Forholdene rundt stadion oppfyller ikke kravene til UEFA, så derfor spiller de på Wembley i stedet.

Nye oddstips hver dag? Følg Tipster på Facebook her

I gruppespillet bragte ikke Wembley spesielt mye lykke til Tottenham, som tapte to av tre hjemmekamper og endte på tredjeplass bak Monaco og Bayer Leverkusen.

– Vi skal spille der på torsdag og går forhåpentligvis videre. Vi må prøve å gjøre det til vårt hjem. Jo flere kamper, desto bedre. Jo mer vi spiller der, desto lengre vil vi komme i turneringene. Det er viktig at vi prøver å gjøre det, sier Kane, som scoret hat trick mot Fulham i midtukens FA-cupkamp.

Les mer: Martial-mål gir milliontap for Manchester United

Saken fortsetter under bildet!

BYGGER NY HJEMMEBANE: Slik så det ut på White Hart Lane i januar. I bakgrunnen er det som skal bli til Tottenhams nye hjemmebane, som skal stå klar i 2018. Foto: Ian Kington AFP

Utsolgt mot Gent

3-0-seieren borte mot Stefan Johansens Fulham sendte Tottenham til kvartfinale i cupen. Der er de storfavoritter mot Milwall. Blir det seier da, gjenstår det en semifinale og eventuelt en finale, som begge skal spilles på Wembley. Da vil Kane & Co være bedre kjent med arenaen enn sine motstandere, som kan bli lag som Chelsea, Manchester United, Manchester City eller Arsenal.

Les også: Stefan Johansen fra ydmykelse til England-suksess

For dersom Tottenham tar seg videre til minst kvartfinale i Europa League, vil de allerede ha spilt seks kamper på Wembley denne sesongen. Det er fem flere enn Manchester United, som åpnet sesongen med Charity Shield på Wembley, og seks flere enn de øvrige lagene, som ikke har spilt på landslagsarenaen denne sesongen.

Tottenham bekrefter at de har solgt ut Wembley til kampen mot Gent i Europa League, takket være attraktive billettpriser helt nede i fem pund for enkelte plasser. Det betyr at over 85.000 trolig kommer til å mane Mauricio Pochettinos menn til en snuoperasjon mot belgierne.

Har du fått med deg VGs odds-side Tipster? Der får du nye tips hver eneste dag!

VGs tips: Tottenham videre

Det er snart ni år siden Tottenham sist vant et trofé. I 2008 vant de ligacupen med Juande Ramos som trener, men siden har det vært knusktørt på tittelfronten. Men høyreback Kyle Walker tror klubben endelig kan løfte et trofé igjen denne sesongen, takket være trener Mauricio Pochettino.

– Jeg føler at laget vi har nå, er perfekt. Vi har spillerne og manageren til å gjøre noe spesielt, sier Walker, som beskriver Pochettino som en «kjempegod trener».

VG tror at Tottenham klarer å snu 1-0-tapet fra den første kampen mot Gent til avansement på Wembley. Kane er i scoringsform og laget toppes trolig mot belgierne, så vårt tips er som følger: Tottenham-seier med minst to mål til 1,80 i odds. Kampen vises på Eurosport Norge. Spillestopp er klokken 21.00.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder