Bendtner droppet alle intervjuer etter debuten

MARBELLA (VG) (Hafnarfjördur - Rosenborg 1-1) Nøyaktig tre uker før det braker løs mot Odd i serieåpningen har Rosenborg «fått i gang» stjernesigneringen Nicklas Bendtner (29).

  • Mikal Aaserud
  • Vegard Aulstad

Artikkelen er over tre år gammel

Men da både Eurosport, VG og andre medier ønsket noen ord med debutanten valgte Bendtner å droppe intervju.

– Stig Inge (sportssjef Rosenborg) har sagt at jeg ikke skal snakke før første seriekamp, melder dansken selv før han spaserer inn i garderoben.

Kåre Ingebrigtsen innrømmer at klubben nå forsøker å skjerme Bendtner den kommende tiden.

– Vi har en strategi på at han får komme i form, får trent og konsentrerer seg om fotballformen. Når sesongen begynner blir han tilgjengelig som alle andre, sier Ingebrigtsen til VG.

– Men ville to ord plaget ham?

– Det er ikke sikkert. Men hvis du skal ha to ord, så vil alle ha to ord, og da kommer det fort 15 stykker fra Danmark som vil ha to ord. Da er vi i gang med «rotteracet» vi hadde for noen dager siden og det er ikke spesielt ønskelig, sier RBK-treneren.

Saken fortsetter under intervjuet med Kåre Ingebrigtsen.

Lykkes det? Nicklas Bendtner: – Tror jeg blir en suksess her

– Får ikke utnyttet ham

Bendtner fikk søndag formiddag sine første minutter i den for dagen lyseblå Rosenborg-drakten etter at han ble klar for laget for under en uke siden. 29-åringen ble spart mot HJK for tre dager siden, men ble i dag byttet inn med en snau halvtime igjen på kampuret mot Islands beste klubb de to siste sesongene.

Etter å ha mottatt applaus fra de få fremmøtte, dannet han først angrepsrekke sammen med innoverkantene Mushaga Bakenga, Pål André Helland, før trønderne byttet inn Alex Gersbach og Vegar Eggen Hedenstad til å flankere den høyreiste spissen.

De mange endringene og at begge lagene ikke akkurat inviterte til noen festkamp de siste 30 minuttene, gjorde at Bendtner fikk svært lite å jobbe med. 29-åringen var tidvis delaktig i det oppbyggende spillet, men befant seg der han liker seg aller best: Nemlig i boksen.

Dit kom ballen svært sjelden og dermed ebbet debuten ut i det man kan kalle en ren løpsøkt for dansken.

Les også: Her er Rosenborgs Bendtner-plan

Saken fortsetter under Ingebrigtsens sportslige vurdering av Bendtners debut.

Vilhjálmsson sikret ledelse

Baller å jobbe med inne i 16-meteren fikk imidlertid dagens foretrukne midtspiss fra start, Mathías Vilhjálmsson, og det var han som åpnet ballet på den grønne gressmatten på Marbella.

Etter at trønderne hadde hatt kontroll på kampen helt fra start måtte de vente et drøyt kvarter på den første store muligheten. Den ble til gjengjeld satt rett i mål.

For i det 17. spilleminutt slo høyreback Erlend Dahl Reitan inn fra høyre. Ved bakerste stolpe stod Vilhjálmsson klar og nikket inn 1-0-scoringen mot klubben han har spilt for i syv sesonger.

Sett denne? Northug håper han får være Bendtners guide i Trondheim

Utlignet etter forsvarsmiss

Rosenborg fortsatte å dominere banespillet resten av omgangen, og like før pause burde Mushaga Bakenga sørget for 2-0, men satte ballen over på en stor mulighet.

Andre omgang var bare noen minutter gammel da islendingene fikk sin utligning. De utnyttet en stygg feil av RBK-midtstopper Jacob Rasmussen.

Kort tid senere ble Kristján Finnbogason spilt fri foran keeper André Hansen. FH-spissen var såpass kald at han like gjerne rundet Hansen og foran det åpne målet gjorde han ingen feil.

Resten av kampen ble rett og slett svært tam. Varmen kan ha gjort noe med både vilje og ferdigheter. Et langskudd signert Anders Konradsen som gikk noen meter utenfor var i realiteten det nærmeste Rosenborg kom seier. Dermed ble det uavgjort for Nicklas Bendtner i hans RBK-debut.

Mer om

  1. Rosenborg BK

Flere artikler

  1. Helland og Bendtner på benken mot Sandefjord

  2. Her er Rosenborgs Bendtner-plan

  3. Her er Rosenborgs Bendtner-plan

  4. RBK-trener Kåre Ingebrigtsen har lært av fjoråret: Skal bytte seg til Europa-suksess

  5. Bendtner-assist da Rosenborg tok årets første trofé: 2-0 over Brann

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder