KJEMPER OM OPPRYKK: Rafael Benitez, her under en ligacupkamp mot Hull City i november, har oppnådd gode resultater med Newcastle denne sesongen. Foto: Lee Smith Reuters

Benítez mener Newcastle har angst-problem

Newcastle-manager Rafael Benítez (56) mener spillerne hans må håndtere angsten sin før en sesongdefinerende uke i Championship.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Helgens skuffende 2-2-resultat hjemme mot bunnlaget Bristol City førte til at Newcastle mistet Championship-ledelsen til fordel for Brighton, som vant 3-0 over Reading. Newcastle-skrellen ble delvis forårsaket av en pinlig misforståelse mellom forsvarsspiller Paul Dummett og keeper Karl Darlow.

Oddstips på Facebook? Følg Tipster

– Du forventer ikke at et lag som er suksessfullt, fokusert, forberedt og som trener bra, skal gjøre slike feil. Når vi har problemer er det viktigste for meg å holde meg rolig. Jeg kan være sint, jeg kan være skuffet, men jeg må analysere hva vi gjorde feil, sier Rafael Benítez, som mener laget må løse et mentalt problem.

– Vi kan forbedre oss litt, og det er et spørsmål om å håndtere angsten vår. Vi er på toppen av tabellen og må ha troen på oss selv, sier Benítez ifølge The Northern Echo.

Les mer: To historier gir Chelsea-rivalene håp

– Et spørsmål om erfaring

Det er ikke første gang den spanske manageren snakker om angst. Da Newcastle kjempet en desperat nedrykkskamp i Premier League i fjor, sa Benítez at «angsten dreper oss noen ganger», og at spillerne slet med å håndtere det store presset. Nå er det opprykkskamp som gjelder, og 56-åringen antyder at det samme problemet er tilbake.

– De må bare prøve å slappe av og holde seg rolige. I mitt tilfelle er jeg ganske rolig. Jeg kan være rasende, men det avhenger av situasjonen. Jeg husker på at jeg må skape løsninger og ikke nye problemer. Jeg prøver å finne løsninger for spillerne mine. Det er et spørsmål om erfaring, sier Benítez.

Les også: Kylian (18) er Europas heteste stortalent: – Helt spesiell

Med 13 kamper igjen av Championship-sesongen har andreplass Newcastle fem poeng ned til tredjeplass Huddersfield. Første- og andreplassen rykker direkte opp til Premier League, mens tredje- til sjetteplass kjemper om den siste opprykksplassen i et playoff-spill.

Skjebneuke

Kamper mot Brighton (1. plass), Huddersfield (3. plass) og Reading (5. plass) i løpet av den neste uken betyr at Newcastle går inn i en helt avgjørende periode av sesongen. Om en uke kan de enten praktisk talt ha sikret opprykket, eller så kan alt være vidåpent igjen.

– Det er veldig viktig. De neste kampene er de aller viktigste, sier Newcastle-vingen Christian Atsu ifølge Mirror.

– Vi skal forberede oss godt. Vi er mentalt sterke og virkelig fokuserte på hva vi ønsker å oppnå. Vi går inn i hver kamp med hundre prosent konsentrasjon, sier Atsu.

Besøk vår oddstipsside Tipster her.

VGs tips: Newcastle-seier

Vi tror Benítez' menn har et sterkere og bredere mannskap enn Brighton, noe som er spesielt avgjørende på denne tiden av året, og at de med det tar et stort steg mot opprykk ved å vinne tirsdagens bortekamp.

Vårt tips er derfor som følger: Newcastle-seier borte mot Brighton til 2,50 i odds. Kampen vises på Eurosport Norge. Spillestopp er klokken 20.40.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder