Overtidsdrama da RBK tapte

Bolaños-straffe på overtid senket seriemesteren

(VG Nett) (Rosenborg - Start 2-3) Et straffespark to og et halvt minutt på overtid sørget for at Rosenborg for første gang i 2009 måtte gå av banen med tap i eliteseriekamp.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Ett minutt før slutt vant Mads Stokkelien en duell i Rosenborg-feltet, og nikket ballen ned til innbytter Bernt Hulsker. Fra kort hold bredsidet han inn sitt første mål i eliteserien siden 1. juli.

VG LIVE:Se Hulskers 2-2-scoring her!

Og to minutter på overtid tok det helt av på Lerkendal. Clarence Goodson gikk tøft inn i ryggen på Prica i en duell i feltet. Etter at keeper Rune Almenning Jarstein hadde fanget ballen mistet RBKs toppscorer hodet og dyttet Goodson overende i boksen.

- Veldig bra skuespill. Det er jævlig dumt av meg, og jeg ber om unnskyldning til hele laget og klubben, men det er ingen straffe, sier Rade Prica til TV 2.

VG LIVE:Se alle høydepunktene fra Lerkendal her!VG LIVE:Se alle målene fra den 27. serierunden!

Dommer Øvrebø blåste straffe og delte ut gule kort til to spillere etter at også Jarstein og Lago sammen skubbet Goodson i bakken.

VGTV:Her starter Lerkendal-bråket!

VG Nett-leser:Unødvendig av Prica å miste hodet sånn som han gjør på slutten her. Men sånn er fotballen. Følelsene hører med.Diskutér bråket på Lerkendal her!

- Det er mye følelser inne i feltet, men det er vanskelig å skjønne hvorfor det blir straffe. Det er vanskelig å si hva som skjer. Jeg forstår ingenting. Når Jarstein dyttet hadde dommeren stoppet spillet, sier RBK-trener Erik Hamrén.

VG LIVE:Hamrén: - Jeg er jævlig skuffet

Bolaños avgjorde

Christian Bolaños tok fart og plasserte straffesparket i mål. Rosenborg stoppet dermed på 26 kamper uten tap i serien denne sesongen.

VG LIVE:Se målet som senket Rosenborg her!

- Det ble veldig merkelig på slutten. Du må spørre dommeren hva som skjedde. Vi takker og bukker for det siste målet. I dag var det tydeligvis vår dag. Rosenborg hadde sjansene sine, men i dag var det vi som tok vare på dem. For oss var det kjempeviktig å få liv igjen i laget, sier Start-trener Knut Tørum.

Artikkelen forsetter under bildet!

MÅL NUMMER TI: Mads Stokkelien satte inn sitt mål nummer ti for sesongen på Lerkendal. Foto: Scanpix


VG LIVE:Se intervju med Tørum her!
VG LIVE:Vi fulgte kampen direkte her!

Steffen Iversen sto bak RBKs første sjanse på Lerkendal søndag kveld, men blåste ballen over fra kort hold. Ti minutter før pause slo Per Ciljan Skjelbred en strålende stikkball gjennom til Trond Olsen. Den tidligere Bodø/Glimt-spilleren rundet Kenneth Høie og sendte trønderne foran.

VG LIVE:Se Olsens 1-0-scoring her!VG LIVE:Se Olsens eliteseriestatistikk her!

Mads Stokkelien fikk et skudd fra kort hold blokkert fire minutter senere, men på overtid i første omgang skulle unggutten virkelig få vist fram sine avslutningsferdigheter. Christian Bolaños flikket ballen til Stokkelien, som la kula i en vakker bue over Alemming Jarstein og bort i hjørnet.

VG LIVE:Se Stokkeliens 1-1-mål her!

Olsen-dobbel

MÅL-OLSEN: Trond Olsen feirer sammen med Mikael Lustig (t.v.) og Per Ciljan Skjelbred (t.h.). Foto: Scanpix

Ni minutter etter hvilen var det Trond Olsen som nok en gang sendte hjemmelaget i tet. Han fikk forsere flere meter uten press, stoppet like utenfor Start-boksen og feide ballen i hjørnet. Det var sesongens åttende scoring for 25-åringen.

VG LIVE:Se Olsens andre mål for kvelden!

Og to mål burde blitt til tre for Olsen da han kom helt alene med keeper fire minutter senere. Høie fikk en hånd på ballen, Olsen snappet selv opp returen, la ut til Ciljan Skjelbred som dundret ballen i stolpen.

VG LIVE:Se dobbeltsjansen her!

Også Mikael Dorsin kom nær nettkjenning for trønderne kort tid senere, men også da var Høie på rett plass - denne gang med en strek enhåndsredning. 17 minutter før slutt fikk Olsen hvile da unggutten Mushaga Bekanga kom inn. Han ble spilt alene med keeper et halvt minutt senere, men Start-forsvaret rakk å takle ballen til corner før 17-åringen fikk avsluttet.

VG LIVE:Se Høies redning på Dorsins skudd her!VG LIVE:Se Bakengas sjanse her!

Etter 2-1-seieren i Skien 12. juli sto sørlendingene med kun én seier på åtte kamper før møtet på Lerkendal. Knut Tørums menn klatret helt opp på sjuendeplass før møtene med Aalesund, Tromsø og Vålerenga.

FRA TAP TIL SANG: RBK-spillerne stilte opp til allsang sammen med Åge Aleksandersen på Lerkendal etter tapet. Foto: Scanpix

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder