Både Haugesund, Odd og Vålerenga har forsterket med offensive spillere i dag

NYKOMMER: Moryke Fofana poserer på Åråsen stadion etter å ha skrevet under for Lillestrøm. Foto: Aleksander Neely / LSK.NO

LSK signerte den 17. spilleren for året

(VG Nett) Moryke Fofana (20) fra Elfenbenkysten er klar for Lillestrøm - og blir den 17. spilleren romerikingene henter i 2012.

Artikkelen er over syv år gammel

Ifølge klubbens hjemmesider har 20-åringen skrevet under på en kontrakt som binder ham til Åråsen ut 2015.

- Vi er veldig glade for at vi har blitt enige med han, og gleder oss til å se hva han kan gjøre i LSK-drakten, sier sportsdirektør Torgeir Bjarmann til LSK.no.

Fofana har vært på prøvespill i to uker. Nå vil den fransktalende spilleren få tid til å lære seg språk og finne seg til rette i Lillestrøm.

- Denne høsten forventer vi ingenting av Fofana. Nå må han få tid til å komme seg til rette, leve i Norge, lære seg både språk og ikke minst hvordan klubben og norsk fotball fungerer.

- Han har et potensiale som alle de andre utenlandske spillerne vi har hentet. Nøkkelen til suksess blir om han kan forstå hvordan vi spiller fotball her i Norge. Det vil ta tid, men utgangspunktet er godt. Våre trenere er klare for å jobbe med han, ikke minst forsøke å få ut potensialet hans, sier Bjarmann.

Disse har signert for LSK i løpet av 2012:
Fredrik Stoor, Guy Roger Touindoba, Jesper Westerberg, Sead Ramovic, Espen Søgård, Erik Midtgarden, Anders Østli, Isak Scheel, Petter Vaagan Moen, Johan Andersson, Palmi Palmason, Espen Nystuen, Thorstein Helstad, Luke Rodgers, Lasse Staw, Bjørn Helge Riise, Moryke Fofana.

Ny spiss til VIF

Vålerenga har også sikret seg en underskrift i dag - 18-årige Aaron Samuel Olanare fra Nigeria. Spissen kommer fra klubben Festac Sports, og har scoret 15 mål på 23 kamper i år.

- Han er et kjempetalent og har stort utviklingspotensial. Jeg så ham for første gang i en lokal turnering i Nigeria tidligere i år og hentet ham til Norge i sommer. Vi er veldig fornøyd med det han har vist på trening. Han har både fysiske og tekniske egenskaper som gjør at han kan bli veldig god, sier Martin Andresen til VIFs hjemmesider.

Olsen til Odd

Når Odd møter Haugesund søndag, er det sannsynligvis med en ny angrepsspiller i troppen. Dag Alexander Olsen, med forid i Valencia og Tottenham, er tilbake i Norge.

Odd har ifølge Telemarksavisen ikke økonomi til å kjøpe Olsen i utgangspunktet, men 22-åringen blir hentet til klubben ved hjelp av eksterne midler.

- Vi har lisenskrav vi må forholde oss til, så vi kan ikke belaste den totale økonomien ytterligere. Men er det slik at han finansieres 100 prosent eksternt, skal nok dette gå i orden, sa Odd-leder Trond Haukvik til avisen i går.

Ny spiss i FKH

Også Haugesund har forsterket framover på banen. Henrik Kjelsrud Johansen ble ifølge Haugesunds avis presentert på en pressekonferanse i klubben i dag.

Spissen kommer fra Raufoss, hvor han har scoret 14 mål denne sesongen.

Johansen har skrevet kontrakt ut 2015-sesongen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder