NUMMER 20: Robin van Persie får drakt nummer 20 i Manchester United. Foto: Phil Noble
NUMMER 20: Robin van Persie får drakt nummer 20 i Manchester United. Foto: Phil Noble

Robin van Persie får Solskjærs draktnummer

FOTBALL

(VG Nett) Her er bildet som får Arsenal-fansen til å koke: Robin van Persie med Manchester United-drakt.

Publisert: Oppdatert: 17.08.12 16:26

Nederlenderen får drakt nummer 20 i United. Det er et nummer som henger høyt hos supporterne i Manchester etter at Ole Gunnar Solskjær opparbeidet seg legendestatus med dette tallet på ryggen.

- van Persie er en fantastisk god spiller. Det har han vist i Arsenal i mange år. Han gir laget noe nytt med fysikken og den solide venstrefoten, og jeg håper han finner seg selv i United-trøyen. Han (Sir Alex) rår over noen veldig spennende spisser nå, i tillegg til at han har Kagawa i den fremskutte midtbanerollen, sier Solskjær til rb.nett.

20-tallet har tilhørt den brasilianske backen Fabio, men han er denne sesongen utlånt til Queens Park Rangers.

Robin van Persie koster United rundt 215 millioner kroner, og han blir dermed Uniteds femte dyreste kjøp gjennom tidene.

United meldte fredag ettermiddag på sitt nettsted at nederlenderen har fullført sin overgang. 29-åringen har bundet seg til rødtrøyene ut 2015/16-sesongen.

Trolig er nederlenderen med i troppen allerede i sesongstarten borte mot Everton mandag kveld.

- Enestående ferdigheter

- Robin er en spiss i verdensklasse som har bevist sin klasse i England og i europeisk fotball. Hans talent trenger ingen introduksjon for fansen. Bevegelsene, avslutningene og de totale ferdighetene hans er enestående, sier United-manager Alex Ferguson om sitt siste kjøp.

LES OGSÅ: TV-stjerne slakter van Persie .

Van Persie har hisset på seg Arsenal-fansen ved å gå til en ligarival. Han ville ikke forlenge kontrakten med London-klubben, og Arsenal så seg nødt til å selge spissen.

- Det er en ære å skrive under for Manchester United. Jeg ser fram til å følge i fotsporene til så mange store spisser. Jeg vil bruke erfaringen min og spille en rolle for å hjelpe laget til å kjempe om de største trofeene i fotballen, sa angriperen.

Aldri et spørsmål

Alex Ferguson avslørte samtidig at det ikke var lett å hente storscoreren til Old Trafford, men at spissens ønske om å spille for klubben med flest engelske ligatitler ble avgjørende.

- Det var ikke enkelt. Forståelig nok ønsket ikke Arsène Wenger å selge til Manchester United. Men gutten (Van Persie) ville komme til oss. Han takket nei til en rekke klubber fordi han ville spille for verdens største klubb. Jeg synes det er fantastisk, sier Ferguson til Uniteds TV-kanal.

- Da jeg hørte at han ikke ville skrive ny kontrakt med Arsenal, måtte vi være interessert - det var det aldri spørsmål om, la skotten til.

Forrige sesong ble Van Persie stemt fram som årets spiller i engelsk eliteserie etter å ha scoret 30 ganger for Arsenal. Han koster United rundt 215 millioner kroner.

Her kan du lese mer om