CUPJUBEL: Björn Bergmann Sigurdarson bidro til at Lillestrøm gikk videre i NM på bekostning av naboen Ull/Kisa. Her jubler han for scoring på Jessheim. Foto: Vegard Grøtt, NTB Scanpix

CUPJUBEL: Björn Bergmann Sigurdarson bidro til at Lillestrøm gikk videre i NM på bekostning av naboen Ull/Kisa. Her jubler han for scoring på Jessheim. Foto: Vegard Grøtt, NTB Scanpix

Sigurdarson-penger blir ikke brukt på ny spiss

Lillestrøm-trener Haglund: - Må få inn en erstatter

JESSHEIM (VG Nett) (Ull/Kisa - Lillestrøm 0-3) Lillestrøm jakter erstatter for Björn Bergmann Sigurdarson (21) - uten å kunne bruke mye penger.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Sigurdarson scoret Lillestrøms første mål i 3-0-seieren over Ull/Kisa i cupen, før han forsvant fra Jessheim uten å snakke med pressen. Islendingen har ikke ønsket å uttale seg etter at LSK ble enige med et Wolverhampton om et salg til drøye 20 millioner kroner.

Investor Per Berg skal ha om lag halvparten av summen, men til tross for at LSK selv tjener godt på salget, blir det ikke satt av penger til kjøp.

- Klubben har ikke noen ekstra penger å bruke, og er avhengig av «snille onkler» for å gjøre noe som koster mye penger. Og de vil jo helst bruke penger på spillere som kan bli noe og få høyere verdi, ikke de som er etablerte. Men vi ser etter spisser til overgangsvinduet i august, og investorene har gitt signaler om at det kan være aktuelt å bidra litt, sier sportslig leder Torgeir Bjarmann.

Jakter forsterkninger

SONDERER TERRENGET: Lillestrøm-trener Magnus Haglund ser etter en ersatter for Björn Bergmann Sigurdarson. Foto: Vegard Grøtt, NTB Scanpix

Romerikes Blad hevdet forrige uke at klubben jakter fire spillere: To spisser, en venstreback og en midtstopper. Den ene spissen skal ifølge lokalavisen være Thorstein Helstad, som ikke har spilt ett eneste minutt i for Monaco i Ligue 2 siden 5.november, mens Odds Steffen Hagen er aktuell som midtstopper.

- Jeg har ikke lyst til å sette noe antall på hvor mange vi skal hente. Uansett har vi hovedfokus på å få mer ut av spillerne i troppen vår, vi har ikke vært i nærheten av å få ut potensialet vårt. Men det er klart at når Björn drar, ser vi etter en ny spiss, sier Bjarmann.

Trener Magnus Haglund er klar på at det må en spissforsterkning til.

- Vi får tilbake Fredrik Gulbrandsen fra skade omtrent samtidig som Björn drar (hjemmekampen mot TIL 13.juli blir hans siste), men vi har ikke mange toppspisser i stallen og vi må få inn noe.

Tror på suksess

Han tror Sigurdarson vil bli en stor suksess i Wolves, som rykket ned fra Premier League denne sesongen.

- Han har alle muligheter til å gjøre en god debutsesong og jeg tror han kan gå rett inn på laget. Potensialet hans er stort, jeg ser ham som en startspiller i Premier League i fremtiden, sier Haglund, som valgte å ta av spissen ved pause mot Ull/Kisa på grunn av et vondt kne.

- Men det er ikke noe alvorlig, sier Haglund, som på det tidspunktet kunne føle seg trygg på seier.

I tillegg til Sigurdarson, scoret Mathis Bolly før pause. Og i andreomgangen scoret innbytter Ohi Omoijuanfo kampens tredje og siste mål.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder