Start med pangstart: Spissen drømmer om VM-spill for Island

FOTBALL

SØR ARENA (VG) (Start–Tromsø 4–1) «Nye Start» og Kristján Flóki Finnbogason (23) herjet med Tromsø. Spissen håper en god vårsesong kan ende opp med VM-spill i Russland.

Publisert: Oppdatert: 11.03.18 22:54

– Det er et veldig spennende lag med masse talent. Vi har masse å gå på, sier islandske Finnbogason til VG.

Han startet sesongen med et smell. Seks minutter var spilt da spissen Finnbogason vant en ball i feltet og satte inn 1–0 etter seks minutter. Og 58 sekunder senere lå ballen i nettet igjen, da var det Finnbogason som fant Kevin Kabran på ca. 17 meter. Svensken sendte ballen ned i hjørnet, og da var egentlig kampen avgjort.

Håper på VM-plass

Finnbogason håper en god vår i Start kan gjøre han aktuell for det Islandske landslaget som skal til VM i sommer.

– Ja, det er en drøm. Og det er ikke helt umulig, sier han.

– Det er klart han kan klare det. Hvis han scorer hver uke her utover i sesongen kan ikke trenerne unngå ham. Han er mitt førstevalg på topp, supplerer Start-trener Mark Dempsey.

VG Pluss: Sørlandets forbannelse

Aremu-perle

Elliot Käck la på til 3–0 etter en snau time, Morten Gamst Pedersen reduserte rett før slutt, men så kom dagens godbit: 18 år gamle Afeez Aremu som banket ballen i nettet fra nesten 30 meter. Og med det kronet han Starts drømmestart på sesongen.

– Jeg er veldig fornøyd. Når man spiller på hjemmebane har man et ansvar om å ta kontroll på kampen, så selvsagt prøvde vi på det fra start, sier Dempsey til VG.

Ung midtbanetrio

Den hardtsatsende sørlandsklubben har hentet en rekke spillere det siste året og flere av dem ser ut til å ta eliteserienivået på strak arm.

Tromsø var egentlig sjanseløse.

– Starten ødela veldig for oss. I pausen trodde vi på at vi kunne spille oss tilbake i kampen, men vi var ikke gode nok. Dette må vi lære av, sier Tromsø-trener Simo Valakari til VG.

Her kan du lese mer om