CL-GARANTIST: 26. mai kunne Cristiano Ronaldo for femte gang løfte Champions League-trofeet. Han har vunnet turneringen med sine to siste klubbe, og nå kan Juventus stå for tur. Foto: Pavel Golovkin / AP

Ekspert tror Ronaldo kan gi Juventus Champions League-trofeet

Cristiano Ronaldo (33) kan være brikken som manglet for at Juventus skal gå til topps i Champions League for første gang på 23 år, tror Per-Jarle Heggelund.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Det er en «gamechanger». Vi vet alle at han er 33 år, men vi vet også at han er like god som for fem år siden. Han er et fysisk fenomen og utrolig seriøs, sier Per-Jarle Heggelund til VG på telefon fra en strand i Kroatia.

les også

Italiensk journalist hevder Juventus har lagt inn kjempebud på Håland

Der ligger den tidligere Serie A-kommentatoren for Canal + tirsdag kveld og venter på VM-semifinalen. Og smiler veldig, veldig bredt. For nå er det altså klart: Cristiano Ronaldo skal faktisk spille i Juventus’ svarte og hvite trøye.

– Dette er rett og slett tøft. Det skaper store bølger i Fotball-Europa, og det er på tide at en italiensk klubb gjør det, fortsetter Heggelund entusiastisk.

– Forventer at Juventus går hele veien

«Den gamle dame» har vunnet Serie A de syv siste sesongene, men i Europas gjeveste klubbturnering har de ikke gått til topps siden de slo Ajax på straffer i 1996. Siden den gang har de tapt fire finaler – senest mot Ronaldo og Real Madrid i fjor.

les også

Kongen av Champions League

Nå skal portugiseren skyte italienerne til topps i Champions League.

– Han kommer med en aura som sier «hei, jeg vinner Champions League bare jeg peker på pokalen», sier Heggelund, som nå er fotballekspert for bettingselskapet Mr. Green.

33-åringen har løftet Champions League-trofeet fem ganger: fire for Real Madrid (2014, 2016, 2017, 2018) og én for Manchester United (2008).

les også

Blir reality-stjerne?

Om han blir en suksess i Juventus eller ikke, vil måles ut fra om han nå kan skyte dem til topp i turneringen. Det mener både Heggelund og Viasats La Liga-ekspert Petter Veland.

– Det blir litt som da Neymar gikk til PSG: Målestokken hans blir hvordan det går i Champions League, for alle kommer til å forvente at de vinner Serie A, sier Veland til VG.

les også

Zidane-avskjed til terningkast 6

– Nå forventer vi at Juventus går hele veien. Noe annet er ikke godt nok for Juventus og Ronaldo. Overgangen skjer fordi han fremdeles har sportslige ambisjoner. Han vet at Juventus har vært nære å vinne Champions League, og han er en brikke som de har savnet for å vinne, sier Heggelund.

Tror han kan fortsette scoringssnittet

Ronaldo kommer fra et scoringssnitt på litt over ett mål per kamp (451 mål på 438 kamper) i Real Madrid. Heggelund tror han kan fortsette å levere scoringer på det nivået, hvis han også får spille i de «ubetydelige» seriekampene.

– Gonzalo Higuaín scoret 36 mål på 35 kamper for Napoli i 2015/2016-sesongen, og det er ikke så lenge siden Luca Toni hadde noe lignende. Hvis han går skadefri og ting fungere som de skal, ser jeg ikke noen grunn til at han ikke skal gå på ett mål per kamp-snittet. Men det kan hende han tar det piano i noen kamper og hviles mot mindre lag for å gi full gass i Europa, spekulerer Heggelund.

les også

Emosjonell Buffon bekrefter: Forlater Juventus etter 17 år – har tilbud fra flere klubber

Nettopp argentinske Higuaín blir nå Ronaldos lagkamerat i Juventus, sammen med landsmann Paulo Dybala. Juventus er en av Europas største klubber, med noen av de største stjernene. Det har likevel, frem til nå, vært et lite steg opp til de aller største klubbene, mener Heggelund.

– Nå flyttes Juventus opp i de øverste sjiktet med rike klubber som Real Madrid, Barcelona, Barcelona, Manchester City, Paris Saint-Germain og Bayern München, sier han.

Veland For selv om Ronaldo er dyr, overgangssummen skal være på nesten én milliard kroner, er ikke dét noe problem for Juventus, mener Veland.

– Juventus har disse pengene. Agnelli-familien er søkkrike. De må ta hensyn til de finansielle fair play-reglene, og der har de kontroll. Juventus har hatt en edruelig pengepolitikk de siste årene, forteller han.

PS! I samarbeid med Strive ser du 2 kamper fra storturneringen ICC på VG+ i sommer. (Redaksjonelt samarbeid)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder