MÅLGARANTIST: Kristian Fardal Opseth scoret to da Bodø/Glimt senket Tromsø i generalprøven før sesongstart. Her på Strømmen høsten 2017, etter å ha scoret et av sine mange mål forrige sesong. Foto: Pernille Nielsen / NTB scanpix

Bodø/Glimt knuste Tromsø én uke før seriestart

(Bodø/Glimt – Tromsø 4–1) Med nysigneringen Endre Kupen (27) ute i lang tid, må Kristian Fardal Opseth (28) ta mye av Bodø/Glimt ansvar foran mål. I siste kamp før Eliteserien startet scoret han to da Tromsø fikk bank.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

I fjor var Kristian Fardal Opseth (28) soleklar toppscorer på nest øverste mål, da han med 28 seriescoringen hjalp Bodø/Glimt til et suverent opprykk.

Denne sesongen skulle han få hjelp og avlastning fra Endre Kupen (27), men én uke før seriestart tråkket nysigneringen skjevt i gresset så knottene ble hengende fast. Dermed endte treningen i en kneskade som klubben frykter kan holde ham av banen i lang tid.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

les også

Full oversikt over sesongkortsalget i Eliteserien – sjekk ditt lag her!

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Dermed står de igjen med Fardal Opseth, som ennå ikke er 100 prosent etter en lyskeoperasjon i vinter, som klart førstevalg på spissplass fra første spark på ballen i gjensynet med Eliteserien.

Søndag var 28-åringen midtspiss i Glimts 4–3–3 i siste treningskamp før seriestart, da Tromsø besøkte Aspmyra.

Da han først trillet inn 1–0 etter 24 minutter for så å plassere den i venstre hjørne til 4–1 etter 69 minutter, ble det en svært hyggelig opplevelse for bodøværingene.

– Han har vært skadet, men fikk en omgang sist kamp og får en 90-minutter i dag. Det er selvfølgelig veldig positivt. Han har enda et hakk til å gå på, men han leverer veldig bra i dag, sier Glimts sportssjef Aasmund Bjørkan til VG.

Må ikke erstatte Kupen

Martin Bjørnbak scoret 2–0 to minutter etter Opseths første mål, mens Christian Landu Landu reduserte minuttet etterpå. Så satte Jostein Gundersen ballen i eget mål for gjestene etter 36 minutter, før Opseth altså fastsatte 4–1 i andre omgang.

Med Fardal Opseth på vei tilbake etter operasjon og flere unggutter, og noen rutinerte navn, i troppen, mener Bjørkan de ikke er nødt til å handle. Selv om han tror Kupens kneskade er alvorlig.

– Nei, vi har andre som kan bekle den rollen. Vi er alltid på leting etter spillere som kan forsterke oss, men vi kommer ikke til å gjøre noe impulskjøp, sier han.

Tromsø-trener Simo Valakari var langt fra fornøyd med generalprøven.

– Vi så forferdelige ut i dag, og vi vet grunnene, sier han til iTromsø.

Sarpsborg snudde mot Stabæk

Hele ni av årets eliteserielag var i aksjon søndag kveld, mens fem spilte lørdag. I Kristiansund viste Ranheim, som i likhet med Bodø/Glimt er nyopprykket, lovende takter da de slo fjorårets overraskelseslag.

Kristiansund-spissen Benjamin Stokke sendte vertene foran etter åtte minutter og scoret sitt andre etter 75, men det hjalp ikke da Kristoffer Løkberg, Ola Solbakken og Michael Karlsen scoret hvert sitt mål.

I Sarpsborg slet fjorårets serietreer lenge mot Stabæk, da John Hou Sæter og Ohi Omoijuanfo sendte gjestene foran før pause. Men i andre omgang festet vertene grepet, og etter mål av Harmeet Singh, Patrick Mortensen og Joackim Jørgensen vant de til slutt 3–2.

Alle resultater søndag:

Bodø/Glimt – Tromsø 4–1

Kristiansund–Ranheim 2–3

Odd–Sandefjord 3–0

Haugesund–Åsane 2–2

Sarpsborg 08 – Stabæk 3–2

Kamper spilt lørdag:

Sogndal–Brann 0–1

Molde–Aalesund 1–0

Strømsgodset–Mjøndalen 5–0

Vålerenga–Start 2–1

PS: Rosenborg og Lillestrøm møtes mandag.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde28195464273762
2Bodø/Glimt28149559401951
3Odd2814774235749
4Rosenborg28139648371148
5Viking2812794839943
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder