NY SJEF: Fernando Hierro skal lede det spanske landslaget i VM. Foto: Pavel Golovkin / TT NYHETSBYRÅN

Offisielt: Fernando Hierro blir Spanias nye landslagssjef

Real Madrid-legenden Fernando Hierro (50) leder det spanske landslaget i VM.

Artikkelen er over ett år gammel

De første meldingene fra spanske medier gikk ut på at det var Alberto Celades som ville ta over, men kort tid etter bekrefter Det spanske fotballforbundet at det er Fernando Hierro som vil lede det spanske landslaget.

les også

Julen Lopetegui sparket som landslagssjef med umiddelbar virkning

Hierro, som har 89 kamper for Spania, får ansvaret som hovedtrener, og får med seg Alberto Celades som assistent.

les også

Test deg selv i VGs VM-quiz!

Pluss content

Han dro opprinnelig til Russland som sportsdirektør i det spanske fotballforbundet, men etter Julen Lopeteguis kontroversielle sparking, har Hierro fått ansvaret.

Deres første utfordring, er å lede laget fra en alt annet enn ideell VM-oppladning til deres første gruppespillskamp fredag klokken 20.00, hvor de møter Portugal.

Iran og Marokko er de to øvrige lagene i gruppe B.

Viasat-ekspert på spansk fotball, Petter Veland, sier Spania er tjent med å forandre så lite som mulig.

– Mitt utgangspunkt er at det virker ulogisk å hente utenfra. Jeg tror Spania tjener på å forandre så lite som mulig, som Celades eller Hierro, sa han til VG rett etter at Lopetegui-sparkingen var et faktum.

Alt om VM i VGs VM-studio!

– De bør finne en som legger en blåkopi av det han (Lopetegui) har gjort. Begynner man å hente inn en som skal forandre på systemet, begynner det å bli problematisk, sier Trond Johannessen, VG-journalist med internasjonal fotball som fagfelt.

les også

VM-ekspert om Spania-sjokket: – Uvirkelig

Han mener at Lopetegui-avskjeden er «en av de mest dramatiske avgjørelsene i VM-historien», men synes ikke man skal stryke Spania som gullkandidat av den grunn.

– Alle tips om at Spania vinner VM, kan ikke dyttes under teppet. Det er mulig sjansene blir noe mindre, det som har skjedd er selvfølgelig negativt, men Spania er så gode at jeg ikke tror det blir helt krise. Spillerne er såpass rutinerte. De vet at de er der for å kjempe for Spania, sier Johannessen, som selv skal til Russland under VM.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder