Børufsen roser Rekdal: – Han er vant til å vinne

FOTBALL

KRISTIANSAND (VG) I løpet av Kjetil Rekdals første uke som trener for Start har fokuset utelukkende vært på det defensive. Det mener Espen Børufsen er helt nødvendig.

Publisert:

Han sto selv for Starts eneste scoring, riktignok en merkelig en, da det ble 1–1 mot Strømsgodset søndag. Han har fått et godt inntrykk av Starts nye sjef siden Rekdal ledet sin første trening tirsdag.

– Han er veldig tydelig på hvordan han vil ha det, sier Børufsen til VG.

For før kampen mot Strømsgodset hadde Start sluppet inn flest mål i Eliteserien med 27. Og Rekdal har vært krystallklar på at det er bakover Start har mest å gå på.

– Han har bare hatt oss i 5–6 dager, så man må avgrense hva man kan jobbe med på de dagene. Da er det tydelig at det har vært det defensive, og i den situasjonen som vi er i nå så er det gull verdt og jeg mener det er helt nødvendig.

Mot Godset slapp laget til åtte målsjanser og hang i tauene helt frem til Tokmac Nguens utvisning fire minutter før slutt. Likevel jobbet forsvaret, og spesielt målvakt Jonas Deumeland, godt for å holde gjesten til kun ett mål.

Selv om det neppe var intensjonen, kom Rekdal med et lite stikk til forgjengeren Mark Dempsey i pressesonen etter kampen.

– Hvor lenge er det siden Start har sjansen til å vinne en kamp i sluttminuttene etter å ha spilt taktisk smart? Nå skal jeg ikke kritisere noen, men ... Vi holder stand mot et meget godt Godset-lag, konkluderte Rekdal til VG.

Børufsen mener at Rekdal drar nytte av sine tidligere meritter når det kommer til å få spillergruppen til å adlyde.

– Har han en egen aura rundt seg?

– Ja, svarer Børufsen kontant og legger til:

– Han har hatt en fantastisk karriere og oppnådd veldig mye. Og for Start tror jeg det er gull verdt fordi han er vant med å vinne. Og det er noe vi har jobbet hardt med i Start for å bli, så jeg tror han er rett mann.

– Hva har vært den største forskjellen på Rekdal og Dempsey?

– Det er vanskelig å svare på. Det som har vært nå er tydeligheten i det defensive. Og det merker vi, også på treninger.

Neste test for sørlendingen er cupkamp mot HamKam førstkommende onsdag. Deretter venter formsterke Kristiansund

Her kan du lese mer om