Selvsikker straffeskytter: – Jeg sa til guttene at de bare kunne stille seg opp på egen halvdel

RANHEIM (VG) (Ranheim-Sarpsborg 08 2–1) Eliteseriens to mestscorende lag nøytraliserte hverandre offensivt, og leverte sjansefattige 70 minutter i fjæra. Så våknet Michael Karlsen og Kristoffer Løkberg.

Erik Eikebrokk
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Nok en gang slo Ranheim tilbake etter å ha ligget under. Ole Jørgen Halvorsen førte bortelaget Sarpsborg i ledelsen etter kvarteret, men etter å ha brukt resten av første omgang til å hente seg inn igjen, var hjemmelaget det førende laget kampen ut.

– Vi spiste oss sakte, men sikkert inn i kampen, og vinner fortjent til slutt. Vi slapp dem ikke til en sjanse i andre omgang, og hadde stålkontroll, sier matchvinner Kristoffer Løkberg, til VG.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Ranheim hevet seg betraktelig i andre omgang, og da Michael Karlsen banket inn utligningen på straffespark tjue minutter før slutt, var det hjemmelaget som var det klart førende laget.

– Jeg sa til guttene at de bare kunne stille seg opp på egen halvdel. Jeg kjenner keeperen, og jeg vet at de har fulgt med på hvor jeg har satt den tidligere. Så da var det bare å sette den motsatt, sier Karlsen til VG.

Avgjørelsen

To minutter før slutt falt avgjørelsen. Sarpsborg-spiss Patrick Mortensen headet vekk Daniel Kvandes corner, men ikke lenger enn til Løkberg, som hamret ballen i mål på halv volley fra 18 meter.

– Løkberg fikk en dårlig touch, så han ble stressa før han skjøt. Så han må ha vært heldig. Jeg så at han fikk panikk og lukket øynene før han skjøt, sier Karlsen om lagkompisens seiersmål.

– Nei, jeg vet jeg er best med venstre, så jeg la den over på venstre fot og strakk vrista. Perfekt det! svarer en glisende matchvinner på kompisens frekke kommentar.

Michael Karlsen utligner for hjemmelaget. Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Score flere mål enn motstanderen

Seieren fører Ranheim forbi Rosenborg - som møter Tromsø mandag - og opp på annenplass på tabellen.

Også Ranheim-trener Svein Maalen var en stolt mann etter den åttende seieren av tretten mulige.

– Målsettingen før sesongen var ikke bare å berge plassen, men også å sette et positivt preg på dette også. Det betyr også å spille på en slik måte at det føles fortjent når vi vinner, sier Maalen til VG.

– I Trøndelag har det alltid blitt sagt at man først og fremst skal score flere mål enn motstanderen og ha fokus på det offensive spillet - og dét syns jeg vi har klart. For vi møter motstandere nå som er bedre forberedt. At vi likevel tar poeng og vinner, tyder på at vi har utviklet oss.

VG Live - Ranheim-Sarpsborg 08 minutt for minutt

Formlag

Før avspark mellom Eliteseriens to mestscorende lag ville ikke Sarpsborg-trener Geir Bakke si mye om hvilke taktiske endringer han hadde gjort før kampen, men at laget startet med bare én spiss, tydet på at noe annerledes var i gjære.

– Vi gikk ut i 4-3-3 for å nulle dem ut sentralt i banen, og det syns jeg vi klarte bra, og fikk dem ned i en femmer. Etter det gir vi bort ballen for lett og lar dem spille to-tre trekk, slik at det er vi som havner ned i en femmer på midten. Det var ikke det vi ønsket, sier Bakke til VG.

Andre omgang fortsatte som første omgang avsluttet; med få sjanser, men med Ranheim mer med i kampen, og med et lavere Sarpsborg-press enn i starten av kampen.

– Kampen stod og vippet, og så skulle vi hatt en straffe på 0-1, og så får de en rett etterpå. Men vi kan ikke legge oss ned og grine heller, sier Bakke.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24165354233153
2Bodø/Glimt24146454342048
3Odd24136538281045
4Rosenborg2511863931841
5Viking2410774133837
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder