- KALL MEG FLONALDO!

Tore Andrè etter praktkampen: Mitt livs opplevelse

MARSEILLE (VG) For en gangs skyld flommet Tore André Flo (25) over av ord: - Jeg har aldri livet opplevd noe lignende, sier Flonaldo og gir Drillo en stor bit av æren for at han plutselig var noe annet enn en blek skygge av sitt eget rykte.

ARTIKKELEN ER OVER 21 ÅR GAMMEL

I bussen til Stade Velodrome tok Egil Olsen en liten prat med den spilleren som har vært lengst unna vanlig standard.

Det løste Flo-floken.

- Han ba meg bruke alle pauser i spillet til å slippe ned skuldrene og finne nye krefter. Jeg klarte å følge rådet ute på banen, forteller VM-helten og fortsetter:

- Jeg hadde mye mer krefter enn mot Marokko og Skottland. Jeg har villet så altfor mye. Prøvd og prøvd. Uten å få til noe som helst. En annen trener hadde satt meg ut. Men Drillo har vist meg tillit. Det er veldig morsomt å gi ham den store gaven dette VM-avansementet er. Han er en fantastisk mann.

Mistet troen

Drillo er slett ikke den som setter psykologi øverst blant ting som er viktige i fotball. Men gårsdagens lille grep med Tore André Flo var en innertier. Forvandlingen var total.

Stryningen rystet Brasil jevnt og trutt. Og syv minutter før slutt kom den vidunderlige tunnelen på Junior Baiano. Den åpnet et hav av rom som Tore André brukte til sette et kontrollert skudd i Taffarels lengste hjørne.

Den deiligheten av en fotballprestasjon satte igjen drømmen om å gå videre i fyr og flamme. Tore André er til og med enig i at han fortjener betegnelsen Flonaldo etter det nydelige målet.

- Du kan godt kalle meg Flonaldo nå, gliser han.

- Jeg fikk servert en lang pasning fra Stig Inge, og måtte bare prøve en tunnel. Ballen gikk mellom beina hans. Skuddet fikk jeg dratt ned i hjørnet. Jeg må bare innrømme at jeg hadde mistet trua etter Brasils scoring. Jeg ville bare avslutte kampen så godt som mulig. Dette er tross alt VM. Myggen sa at to mål kan komme fort - så vi prøvde det vi kunne. Men det var først etter scoringen jeg fikk tilbake trua.

Fire minutter etter: Flo i ny duell med midtstopper Junior Baiano. Han faller, og dommer Esfandiar Baharmast bestemmer seg til slutt for straffe.

- Jeg hadde blitt veldig sint om dommeren ikke hadde dømt straffe. Baiano dro meg i trøya så jeg falt. Straffen var klar.

Brasil flaue

Kjetil Rekdal sendte Norge til lykkeland. Brasil gikk av banen med det de ikke trodde var mulig. Et tap.

- De var ikke sure. Jeg synes de virket mer flaue. De likte nok ikke det som skjedde. Under kampen var brasilianerne greie, men jeg synes Baiano klaget for mye over at jeg skulle ha brukt albuene mot ham.

Tore André hadde et håp om å få bytte trøye med Ronaldo. Men verdens beste spiller var for langt unna. Han måtte nøye seg med trøya til kapteinen Dunga.

- Jeg fikk til slutt overtalt ham til å bytte, ler Tore André.

Resten var bare lykke.

- Å vinne cupvinnercupen med Chelsea kan ikke sammenlignes med dette i det hele tatt. Å slå brasilianerne i et VM gjør det hele ekstra, ekstra deilig. Det klart største jeg har vært med på. Jeg vet ikke helt hvordan vi skal feire dette. Det blir vel en middag. Jeg er litt likegyldig, bare henger med på det som skjer og nyter dette øyeblikket så godt jeg kan, sier Tore André Flo.

Broren Josteins tilstedeværelse på banen var heller ikke noe minus. Den største Flo kom inn da det så som mørkest ut. På 1-0.

- Han ga meg klar beskjed om å komme meg inn bak ham og ta de ballene som falt ned.

Italia??!

Da VG snakket med Tore André Flo sent i går kveld, visste han ikke engang at Italia blir motstander i lørdagens åttendedelsfinale.

- Den kampen får vi ta når den kommer. Men jeg tror denne opplevelsen hever oss alle sammen. Endelig fikk vi ting til å stemme igjen.

Ikke minst for Tore André Flo selv.

- Dette var noe helt annet. Nå får vi bare nyte fortsettelsen.

Som vi nøt gårsdagens Tore André Flo.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder