UTKLASSET: Alexis Sánchez, Juan Mata, Ole Gunnar Solskjær og David de Gea fikk kjørt seg mot PSG. Det gjør at de er på vei ut av Champions League. Foto: Michael Steele / Getty Images Europe

Kommentar

Solskjærs første tap: Dette var en liten massakre

MANCHESTER (VG) (Manchester United - Paris Saint-Germain 0–2) Det er en halvtimes tid siden kampen var over, men det dundres fortsatt på trommer i den franske svingen. Det spørs om ikke det høres helt inn i Ole Gunnar Solskjærs garderobe.

les også

Pogba utvist da Solskjærs drømmerekke ble brutalt brutt av PSG

3.500 franskmenn lærte et fullsatt Old Trafford (75.000) hvordan man skaper fotballstemning, 11 PSG-spillere lærte Solskjær og United hvordan ting fungerer i Champions League.

For et vanvittig fransk tribunetrykk. Wow, wow og wow, PSG spilte nesten på hjemmebane og dette ble et brutalt «velkommen til en ny verden» for Ole Gunnar Solskjær og Manchester United.

Den engelske giganten har aldri greid å prege turneringen i særlig grad siden finaletapet for Barcelona i 2011, og det ser ut som det kan gå et par år til før det skjer. Manchester United er ingen maktfaktor i Europa lenger, uansett om Solskjær før kampen uttalte at laget hans er kapabelt til å slå alle.

Det mener han neppe lenger.

Etter 11 kamper uten nederlag opplevde han at United for første gang i historien tapte med mer enn ett mål på hjemmebane i europacupen. Det litt spesielle midt oppe i dette er jo at en defensiv José Mourinho-tilnærming, han som altså tok dem til 8-delsfinalen, fort kunne vært mye riktigere i møtet med PSG ...

Solskjær takket pent for støtten da han tuslet i garderoben. Like pent snakker han alltid om spillerne sine, om hvor gode han syns de er alle sammen, og han vil neppe skjelle dem ut denne gangen heller. Innerst inne innser han trolig at dette nivået har ikke United-troppen inne.

Det er i og for seg flere som kan ha blitt litt lurt av seiersrekken United har radet opp. De fleste engelske eksperter vurderte 8-delsfinalen som åpen, og fransk media mente at uavgjort på Old Trafford ville vært fantastisk. VG mente også at styrkeforholdet var ganske jevnt. Men mot de aller, aller beste, som PSG, viste nok denne kvelden at Manchester United ikke er gode nok.

Det føles som om det handlet om mer enn en dårlig dag, og José Mourinho sitter trolig et eller annet sted og tar seg et godt glass rødvin, vel vitende om at hans klaging på at stallen burde vært styrket kommer i et litt bedre lys igjen.

Likevel er det altså ikke Ole Gunnar Solskjær som har skylden for Uniteds problemer, han er bare igang med å rydde opp i dem. Inngangen til denne kampen var kanskje noe naiv, og han vil få kjørt seg litt etter dette nederlaget, men det er et stort fotballskip som må snus, og det tar mer enn syv uker å få til det.

les også

Pogba utvist da Solskjærs drømmerekke ble brutalt brutt av PSG

Plutselig vil tvilen senke seg litt over Solskjær, om han er mannen som bør gjenreise United, men han har fremdeles gjort en strålende jobb i snaut to måneder. Nå handler det om å reise seg. Nye tøffe kamper venter. Det er lov å tape, også for Solskjær, men ikke mange på rad i Manchester United.

De neste ukene får han sjansen til å vise at han og spillerne virkelig har «karakteren» som trengs for å takle motgangen som måtte komme.

Måten tapet kom på må ha skremt manageren litt. PSG uten Neymar og Cavani hadde god kontroll før pause, og i første del av 2. omgang var det rett og slett en liten massakre som kunne endt styggere enn 0–2.

Ángel Di María var nest sist på begge målene og gjorde mer enn på de ni månedene han hadde Old Trafford som hjemmebane, Marco Verratti styrte på midten, Kylian Mbappés fart er det knapt mulig å følge med på og PSG hadde hvassere bein og teknikk over nesten hele linjen.

PÅ OLD TRAFFORD: Trond Johannessen.

United ville presse høyt, som vanlig, men det er vanskeligere når motstanderne er så trygge med ballen. United greide aldri å etablere et offensivt trykk og skapte ingenting før pause. Det gjorde ikke PSG heller, men det var på offsidemarginene et par ganger.

Nemanja Matic var markant hos United, men det var for mange anonyme, Anthony Martial på venstresiden var helt borte, Rashford og Lingard klart bedre, men også de merket at PSG ikke er Cardiff. Paul Pogba hadde en liten showrunde, men heller ikke han greide å ta skikkelig tak i kampen mot Verratti og de andre i den sterke sentrale PSG-midtbanen.

les også

Stjernen var på vei mot United-brudd – så kom Solskjær og snudde alt

United var bokstavelig talt på hælene, det hjalp ikke at Jesse Lingard måtte ut med skade. De første 20 minuttene av 2. omgang var en oppvisning fra bortelaget, og bare David de Gea i mål hindret et stortap. United løftet seg litt, det var noen antydninger til at det kunne bli farlig mot slutten, men det ble egentlig aldri det.

Paris Saint-Germain har som mål å bygge sin moderne storhet gjennom Champions League, det for mange år siden uttalte målet er å vinne turneringen. Dette er tiårets forsøk nummer syv. Fortsatt har Qatar-PSG ikke vært forbi kvartfinalen. Det blir en ny sjanse til å komme lenger enn det i 2019.

Det er i og for seg mulig å vinne med to mål på bortebane, men her var forskjellen så stor at det må et lite mirakel til på et intenst Parc des Princes om Manchester United, uten Paul Pogba, skal spille kvartfinale.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder