SHOPPESTOPP: Maurizio Sarri og Chelsea må belage seg på å finne spillere fra andre steder enn overgangsmarkedet det neste året. Foto: CARL RECINE / Reuters

FIFA bekrefter: Chelsea får overgangsnekt i to vinduer

Grunnet brudd på reglementet for å signere spillere under 18 år, blir Chelsea sanksjonert hardt av det internasjonale fotballforbundet. London-klubben anket nesten på stedet.

De får også en bot på 600 000 sveitsfranc, om lag 4 millioner kroner. Det bekrefter det internasjonale fotballforbundet (FIFA) i en pressemelding.

Så fulgte Chelsea opp med sin egen pressemelding, der de skriver at de «kategorisk avviser FIFAs funn og derfor kommer til å anke avgjørelsen».

Dermed skal de kjempe for sin rett til å handle spillere. Om ikke kan krisen i klubben ytterligere forverres.

For de kongeblå fra London er inne i en katastrofal periode banen, med sviktende resultater og stor misnøye med spesielt manager Maurizio Sarri.

– Dette er et slag for Chelsea, og det første som slår meg er hvordan dette er for Sarri som ny manager. Han skulle gjerne hatt mer vindu å handle i hvis han skal fortsette. Sportslig sett ser det veldig tungt ut. Og hvis det kommer en ny manager får han en vanskelig situasjon ved å ikke kunne handle, sier TV 2-kommentator Øyvind Alsaker til VG.

Deres ubestridte stjernespiller Eden Hazard virker å presse stadig hardere for sin drømmeovergang til Real Madrid, og denne overgangsnekten kan gjøre at Chelsea ikke får fylt tomrommet om belgieren skulle gå til sommeren.

PÅ VEI BORT? Eden Hazard kan være på vei bort fra Chelsea. Foto: JOHN SIBLEY / Reuters

les også

Solskjær åpner for Ferguson-innhopp før Liverpool-kampen

– Kan dette føre til at Chelsea mister sin posisjon som en topp fire-klubb de neste årene?

– Ja. Chelsea har jo hatt en logistikk som nesten har vært best i Europa. De har vunnet ligaen med ulike managere på grunn av en sterk spillergruppe. Nå er det litt annerledes, og Eden Hazard vil bort. Hvis de ikke får erstatte ham er det vanskelig å se et styrket Chelsea, svarer Alsaker.

Det kan bli først sommeren 2020 at Chelsea får anledning til å kjøpe spillere igjen, om dommen skulle bli rettskraftig.

FIFA skriver videre at Chelsea har brutt regelverket med hele 29 spillere under 18 år. Forbundet forklarer at bruddene i hovedsak dreier seg om registrering av spillere under 18 år.

– Kan bli en giftig stemning

– Det kan bli en giftig stemning. Chelsea er et lag som alltid er i endring, og derfor har de kunnet vinne ligaen annethvert år. Nå kommer det ikke til å bli samme press om å kjøpe spillere, men om de fortsetter å prestere så ujevnt som de siste månedene kan det bli fryktelig dårlig stemning, sier TV 2s Premier League-ekspert Simen Stamsø Møller.

Han mener likevel dette ikke trenger å bety krise for klubben.

– Men om de beholder Hazard og Kanté har de fortsatt et lag til å utfordre topp fire. De har et godt lag, men det handler om motivasjon. Jeg tror ikke dette er noen krise, sier han.

les også

Analyse: Solskjærs Hazard-spill ga jackpot – nå venter Liverpool

Pluss content

Hovedregelen er at klubber ikke kan hente inn spillere under 18 år fra andre land, med mindre foreldrene har innvandret til landet for utenomsportslige grunner, eller både foreldre og spiller bor innen 50 kilometer fra grensen.

The Guardian avslørte forrige måned at FIFA har etterforsket mer enn 100 overganger i saken.

Chelsea har mulighet til å overprøve avgjørelsen i FIFAs ankeutvalg.

Både Barcelona, Real Madrid og Atlético Madrid har blitt sanksjonert for liknende forhold. Mellomnevnte fikk sin straff redusert etter en anke, sistnevnte fikk det ikke.

Barcelona valgte å ikke anke, men omgikk utestengelsen ved å signere eksempelvis Arda Turan - uten å registrere ham for spill før utestengelsen var over.

PS! Chelsea har allerede signert Dortmunds Christian Pulisic, som kommer til sommeren. Hans overgang vil ikke bli påvirket av denne overgangsnekten.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool21201050143661
2Manchester City22152562253747
3Leicester City22143547212645
4Chelsea22123739291039
5Manchester United2297636251134
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder