Skammelsrud mener fotballen må ta et oppgjør

Skremt av dopingsjokket i Juventus

PORTO (VG) Bent Skammelsrud (35) er rystet - og kan ikke forstå hvordan leger kan ha dopet stjernegalleriet til Juventus - med overlegg.

Artikkelen er over 18 år gammel

Porto - Rosenborg og alle de andre Champions League-kampene onsdag kan du følge her på VG Nett fra 20.45.

På gårsdagens flytur fra Trondheim til dagens viktige kamp mot Porto leste han og lagkameratene om dopingsjokket i Juventus, den italienske superklubben som Rosenborg har møtt seks ganger i Champions League siden 1997. Og sist for 14 dager siden.

- Hvis dette stemmer, må fotballen ta et skikkelig oppgjør. Dette er skremmende. Og her må det inn skikkelige krefter og rydde opp, sier Bent Skammelsrud.

I perioden fra 1994 til -98 var Juventus i tre finaler i mesterligaen. De vant én. I tillegg feiret de tre seriemesterskap i Italia. Etter at dopingryktene begynte å svirre og etterforskere har saumfart Torino-klubben, har de ikke vunnet en eneste pokal.

Ifølge en politirapport på 225 sider skal stjernespillere som Zinedine Zidane, Didier Deschamps, Alessandro del Piero, Gianluca Vialli og Fabrizio Ravanelli være brukt som rene forsøksdyr. Legen Riccardo Agricola (55) er av påtalemyndigheten utpekt som verstingen. Lykkepiller, medisin mot magesår og hjerteproblemer, veksthormoner og EPO er noen av midlene som skal være brukt av spillerne - i uvitenhet.

Føltes som overmakt

Nå skal flere av superstjernene ha gitt politiet viktig informasjon i saken - som kommer for retten i januar.

- Dette er opplysninger som virkelig sjokkerer. Det virker som om spillerne er uskyldige. Men det får vi jo ikke svar på før saken er prøvd for retten, sier Bent Skammelsrud.

- Du har spilt alle kampene mot Juventus i Champions League. Har tanker om doping noen gang streifet deg? At laget virket for suverent?

- Jeg har vel følt dem som en overmakt i en del kamper. Men at det var på grunn av doping, er vanskelig å si, sier Bent Skammelsrud.

Harald Brattbakk synes Juventus-saken virker helt syk: - Hvis man skal få effekt av doping i fotball, må hele laget dopes. Derfor virker ikke dette usannsynlig.

- Er du sjokkert?

- Både ja og nei. Det viser bare at folk gjør hva som helst for penger og ære. Se bare på hvor utrolig mange millioner kroner som genereres gjennom Champions League hvert år. Da kan det være fristende å prøve seg med juks for å vinne.

- Virker helt fjernt

Erik Hoftun synes skandalen hos gruppemotstander Juventus høres uvirkelig ut: - Ja, det virker helt fjernt. Og veldig skremmende hvis det stemmer. Jeg vet ikke hva jeg skal tro.

Men i kveld må RBK-guttene tro på en helt annen sak: avansement i Champions League, eller plass i 3. runde i UEFA-cupen.

- Vi må håpe på et lite mirakel. Men det har skjedd mye positivt for oss i det siste med seier over Celtic, og måten vi sikret oss seriemesterskapet søndag. Vi har bra selvtillit nå, sier Bent Skammelsrud.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Mer om

 1. Rosenborg BK
 2. Italiensk fotball
 3. Champions League

Flere artikler

 1. Eggen: - En maktdemonstrasjon

 2. Party-nekt hvis RBK tar gull igjen

 3. Lei av Eggens kritikk

 4. Mistenker Juventus for doping

 5. Hevder spillerne festet til langt på natt

Fra andre aviser

 1. Skammelsrud: - Strand kan spille til han er 40 år

  Aftenposten
 2. Suksesstrenerne er jaget vilt

  Aftenposten
 3. Nederland flytter serierunde for å hjelpe Ajax i Champions League

  Aftenposten
 4. Mer enn en avskjedskamp

  Aftenposten
 5. Det var det

  Aftenposten
 6. Det var det

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no