TIL UTLANDET: John Kitolano, her i duell med Vålerengas Simen Juklerød, blir Premier League-spiller. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Odd-kometen Kitolano klar for Wolverhampton

Det norske backtalentet John Kitolano (18) har signert for Wolverhampton.

VG meldte torsdag formiddag at den unge Odd-spilleren hadde gjennomført den medisinske sjekken og signert sin personlige avtale med den nyopprykkede Premier League-klubben.

Nå bekrefter Odd at de har kommet til enighet om overgangsbetingelsene med Wolverhampton. Det betyr at Kitolano offisielt er klar for den hardtsatsende klubben.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Vi er stolte av å selge en spiller til Premier League. Det har vært interesse for John fra klubben lenge, men det er først nå vi har valgt å selge. Det handler om mange forhold, men spilleren ønsket en overgang og kontrakten går ut om et halvt år, sier Odds daglige leder Einar Håndlykken til VG.

Her poserer han iført Wolves-drakt med agent Atta Aneke:

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo, som ikke har besvart VGs henvendelser, virker ikke like fornøyd som daglig leder Håndlykken. Til Telemarksavisa sier han at de er «skuffet over hvordan agenten har opptrådt».

– Hvis John hadde forlenget med Odd hadde han ikke tjent fem øre, men når han blir solgt til Wolverhampton sitter han (Atta Aneke) igjen med et millionbeløp, sier Fagermo.

les også

Kitolano-brødrene: – Hadde aldri kommet dit vi er alene

Odd skriver på sine hjemmesider at overgangsbetingelsene er konfidensielle, men ifølge lokalavisen Varden er det snakk om mellom 4 og 4,5 millioner kroner.

les også

Bekreftet: Molde-talentet Østigård klar for Brighton

Ting har gått lynraskt Kitolano, som tirsdag fikk beskjed om at han kunne sette seg på flyet til England for å ferdigstille overgangen.

Kitolano har kun spilt ti Eliteserie-kamper for Odd siden debuten i fjor, men viste seg frem under sommerens U19-EM i Finland der han var fast inventar på Norges venstreback.

les også

Her er Norges største fotballtalenter blant guttene

Pluss content

Wolverhampton rykket opp til Premier League foran denne sesongen og har rustet seg kraftig opp med profilerte signeringer som Portugal-keeper Rui Patricio, Monaco-playmaker João Moutinho og det spanske stortalentet Adama Traoré.

Det er foreløpig uvisst hva slags rolle Kitolano umiddelbart vil få i den engelske storklubben.

Kitolano er den andre norske G19-landslagsspilleren som signerer for en Premier League-klubb på to dager, etter at Leo Skiri Østigård ble Brighton-klar onsdag kveld.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder