SKRIVER UNDER: Martin Ødegaard skal være i nederlandske Vitesse ut sesongen. Foto: Vitesse

Martin Ødegaard klar for Vitesse: – Real Madrid har vært veldig involvert

Martin Ødegaard (19) er klar for nederlandske Vitesse, bekrefter klubben tirsdag. Han leies ut fra Real Madrid ut sesongen.

 • Ole Kristian Strøm
 • Jostein Overvik
 • Ivar Grøtta Grav

Artikkelen er over ett år gammel

Til klubbens nettside sier Ødegaard selv:

– Jeg har vært i nederlandsk fotball i halvannet år og har fått et godt inntrykk av Vitesse som et offensivt lag. Jeg tror denne spillestilen passer meg bra. Vitesse har også vist at de våger å gi unge spillere sjansen. Derfor er jeg fornøyd med den muligheten som Vitesse gir meg.

– Real Madrid er tydelige på at de ønsket at han skulle gå til Vitesse, og vi har den samme oppfatningen, sier Ødegaards agent Bjørn Tore Kvarme til VG.

les også

Ronaldo om Ødegaard: – Han får muligheten i Real Madrid

– Det går på hvilken rolle han skal ha. Han skal være mest mulig sentralt i banen, og være mye i kontakt med ballen. Vi har vært i samtaler med trener og sportsdirektør i klubben, og det er en god match med det Real Madrid og Martin selv ønsker.

Martin Ødegaard har tidligere vært på lån til en annen Eredivisie-klubb, Heerenveen.

les også

Disse spilte med Ødegaard på Castilla - her er de nå

Pluss content

– Real Madrid har vært veldig involvert. Vi synes det er et godt tegn at de bryr seg så mye, og at de har vært såpass delaktig i prosessen, viser at de fortsatt har god tro på Martin.

– Hvordan reagerer Martin selv?

– Han virker veldig fornøyd og gleder seg til å komme i gang med å trene med klubben onsdag, sier Bjørn Tore Kvarme, som mener det er en fordel at Ødegaard allerede har erfaring med denne ligaen.

les også

Nederlandske medier: Ødegaard på vei til Vitesse

Agenten vil ikke komme med navn på hvilke andre klubber som har vært aktuelle, men sier til VG:

– Men det er mange klubber som har tatt kontakt - fra stort sett hele Europa.

Kvarme sier at Ødegaard har fått trent bra i sommer, men at han ikke har fått spilt så mye. En av grunnene til det var at Spania ble slått ut så tidlig i VM og kom dermed tidlig tilbake til klubben. Derfor ble det mindre muligheter til spill for Ødegaard.

I en e-post til VG skriver Marc van Hintum, sportsdirektør i Vitesse, at klubben har fulgt Ødegaard en stund og kjenner ham godt som spiller gjennom hans tid i Heerenveen.

– Vi hadde en god samtale med ham og forklarte ham visjonen vår. En grunn som kan ha vært tungtveiende for at han valgte Vitesse er at vi har hatt suksess med å utvikle unge spillere.

Det ble færre mål og målgivende pasninger på Martin Ødegaard i Heerenveen enn mange hadde forventet før låneoppholdet. van Hintum forklarer det med at han ikke ble brukt riktig.

– Martin spilte ofte på vingen i Heerenveen. Vi ser ham som en nummer 10, kreativ, god med ballen. I Vitesse ønsker vi å spille offensivt og føre kamper. Vi tror hans kvaliteter vil passe perfekt til vår spillestil.

Den nederlandske avisen omroepgelderland.nl meldte nylig at Real Madrid-spilleren var aktuell for Vitesse. Tirsdag kommer bekreftelsen på at han er klar. Det har også vært bilder av Ødegaard på Vitesses stadionanlegg på sosiale medier tirsdag. Ifølge Vitesses supporterbutikk får nordmannen drakt nummer 18.

les også

Maars Johnsen klar for toppklubb i Nederland – hevder han avslo monsterlønn

Vitesses trener er Leonid Slutskij, tidligere landslagstrener for Russland og Championship-trener i Hull.

Klubben ligger på bronseplass denne sesongen. I 2017/18 ble det 6. plass, i 2016/17 5. plass, i 2015/16 9. plass og i 2014/2015 5. plass.

I januar 2015 ble det kjent at Martin Ødegaard var kjøpt av Real Madrid. Han spilte først for klubbens B-lag før han i januar 2017 ble leid ut til Heerenveen for halvannet år.

Da Ødegaard for en tid tilbake byttet agent til Bjørn Tore Kvarme, var det mange som trodde at han kom til å leies ut til en annen La Liga-klubb. Men nå blir det fortsatt nederlandsk fotball for det norske talentet.

Mer om

 1. Martin Ødegaard
 2. Nederlandsk fotball

Flere artikler

 1. Nederlandske medier: Ødegaard på vei til Vitesse

 2. Eksperter usikre på mulig Ødegaard-lån

 3. Martin Ødegaard starter ikke kampen søndag

 4. Marcus Pedersen: – Martin Ødegaard får det meste i Vitesse

 5. Her er Martin Ødegaard på besøk hos Real Sociedad

Fra andre aviser

 1. Ødegaard skrev under for La Liga-klubb: – Kan ikke bare spasere inn på laget

  Aftenposten
 2. Bekreftet: Ødegaard klar for ny klubb

  Aftenposten
 3. Agenten bekrefter: Ødegaard lånes ut fra Real Madrid

  Aftenposten
 4. Agenten bekrefter: Ødegaard lånes ut fra Real Madrid

  Bergens Tidende
 5. Ødegaard nærmer seg overgang til Vitesse Arnhem

  Aftenposten
 6. Agenten bekrefter: Ødegaard lånes ut fra Real Madrid

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder