MEKTIG: Real Madrid-president Florentino Pérez er mannen som til syvende og sist avgjør Martin Ødegaards fremtid i den spanske storklubben. Foto: AFP / VG

Real Madrid-presidenten roser Ødegaard: Håper han kan spille på førstelaget

PARIS (VG) Real Madrids mektige president Florentino Pérez (71) er glad i Norge. Og det er ikke bare på grunn av Martin Ødegaard (19).

VG huket tak i Pérez etter utdelingen av Ballon d’Or i Paris, der han så sin egen spiller Luka Modric stikke av med trofeet foran Cristiano Ronaldo og Antoine Griezmann.

På spørsmål om hva han synes om utviklingen til Martin Ødegaard, som er utlånt til nederlandske Vitesse Arnhem fra Real Madrid, og hva som er planen for nordmannens fremtid, kommer han med et positivt svar.

– Ødegaard har hatt en god utvikling. Vi har et håp om at han en dag kan spille på førstelaget i Real Madrid, sier Florentino Pérez, som til syvende og sist er mannen som avgjør Ødegaards skjebne i klubben, til VG.

les også

Derfor buet fansen på Ødegaard: – Folk tenker jeg skal putte 20 mål

Ødegaard har fått to offisielle kamper for Real Madrid siden overgangen fra Strømsgodset i januar 2015: En drøy halvtime i La Liga mot Getafe, da han ble byttet inn for Cristiano Ronaldo, og en hel kamp i cupen mot Cultural Leonesa i november 2016. I det siste har 19-åringen levert noen flotte scoringer for Vitesse:

Florentino Pérez bemerker at Norge er i vinden i flere idretter for tiden: Mandag kveld ble Ada Hegerberg kåret til tidenes første kvinnelige Ballon d’Or, og forrige uke ble den profilerte Real Madrid-supporteren Magnus Carlsen verdensmester i sjakk for fjerde gang.

– Nordmennene hevder seg! Dere har også en verdensmester i sjakk som er Real Madrid-fan, og som tar en æresrunde hos oss etter hver gang han vinner mesterskapet. Det er klart at Norge er et land på vei opp med mange «madridistas», smiler den høflige 71-åringen.

les også

Her tar Carlsen avspark på Santiago Bernabéu

De spanske journalistene i Paris var forståelig nok mer interesserte i å høre hans tanker om at Modric vant herrenes Ballon d’Or-trofé.

– Det er vanskelig å ha et mer komplett år enn han har hatt, sier Pérez om kroaten som vant Champions League med Real Madrid på våren og spilte VM-finale med landet sitt i sommer.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder