Hoftun om Eggen: - Som å få en dolk i ryggen

TRONDHEIM (VG) Erik Hoftun (49) forteller at han følte seg dolket i ryggen da han leste at Nils Arne Eggen støttet trenersparkingen i Rosenborg. Eggen mener han ikke sa noe annet enn at «han var enig i oppsigelsen.»

Artikkelen er over ett år gammel

Rosenborg-legenden Erik Hoftun sier i sin partsforklaring i Sør-Trøndelag tingrett at han ble veldig forbannet da fikk beskjed om at han var ferdig i klubben. Ingen hadde sagt noe til ham om manglende utvikling, hevder Hoftun.

– Dagen etter gikk Nils Arne Eggen ut og støttet sparkingen. Han var kritisk til utviklingen og det vi gjorde på trening. Han hadde vært vår samtalepartner i fire år. Jeg ble utrolig skuffet og såret da jeg leste det i avisen. Det var som å få en dolk i ryggen, sier Hoftun.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

les også

Forbannet Ingebrigtsen: - Dere sparker meg og har faen ikke baller til å si det

– Hadde med en liste

– Jeg ringer Nils Arne for å fortelle hva jeg og Kåre føler. Da kommer det frem at (Rune) Bratseth og (Ivar) Koteng har vært hos Nils Arne mandagen i forkant, tre dager før sparkingen. Eggen fortalte at Rune Bratseth hadde med en liste på hva som var galt, der Bratseth korsfester meg og Kåre, og skal ha Nils Arnes bekreftelse på dette, sier Hoftun.

– Jeg har nok med helsa. Og jeg kan ikke kommentere dette noe mer nå. Det eneste jeg sa var at jeg var enig i oppsigelsen, ingen ting annet. Men jeg skal forklare meg i retten onsdag, hvis jeg klarer å komme meg dit. Jeg håper det, sier Nils Arne Eggen til VG.

Mer ønsker han ikke å si. «Jeg har ikke krefter», var beskjeden VG fikk fra trener-legenden tirsdag formiddag.

NYE TAK: Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun i retten tirsdag. Foto: Wold, Ole Martin / NTB scanpix

– Stig Inge lå tett på prosessen hele tiden. I tillegg hadde vi et møte med Nils Arne Eggen mandagen før sparkingen. Vi søkte råd til han. Det ble sagt at vi hadde med en liste til han på hva som var galt. Det stemmer ikke. Nils Arne hadde denne listen selv, for han visste han måtte være strukturert fordi han ofte snakker seg litt bort, sier styreleder Ivar Koteng i sin partsforklaring.

Kåre Ingebrigtsen og Hoftun mener de er ugyldig avskjediget og krever økonomisk oppreisning av Rosenborg. RBK har erkjent at fratredelsesklausulen i Erik Hoftuns kontrakt ikke kan fastholdes, men klubben mener likevel at vilkårene for avskjed var oppfylt. Her kan du sette deg mer inn i saken:

– Jeg finner ingen grunn til at jeg skulle få sparken, sier Hoftun.

Han bestrider, i likhet med Ingebrigtsen, at det hadde kommet en advarsel i et styremøte 29. mai. I referatet fra møtet heter det:

«Dersom det ikke skjer spillemessig bedring, vil dette kunne få konsekvenser for Hovedtreners stilling, ikke minst tatt i betraktning tidligere muntlige advarsel i møte mellom styreleder og Hovedtrener».

Trener-duoen har tidligere dokumentert støtte fra spillerne i retten:

Har du noen gang blitt informert fra styret om at «nå brenner det litt»? spør advokat Andreas Ekker.

– Aldri, svarer Hoftun.

– Fra noen andre enn styret?

– Aldri.

Hoftun er rystet over fremgangsmåten til Rosenborg da han måtte gå. At Kåre Ingebrigtsen meldte at han fikk sparken var sjokk nummer én. På kontoret på Brakka undret assistentene Hugo Pereira og Hoftun på hva som ville skje.

– Da kommer sjokk nummer to og tre for meg. Tove (Moe Dyrhaug) sier at jeg må gå, mens Hugo sitter i rommet. Hun sier at jeg må gå, mens Hugo kan bli, sier Hoftun.

– Jeg spør om jeg er sparket som assistent. Tove sier «ja, men vi kan ordne en rolle i akadamiet», sier Hoftun, som snakket med styreleder Ivar Koteng på telefon fire dager etter.

- Ivar sa til meg at Tove følte seg presset til å gi meg sparken. Jeg skjønner ikke hva Ivar mente. Det gjør jeg fortsatt ikke.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
  • Champions League-kvalifisering

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder